Kristian Wulfsberg Majer har ti års internasjonal erfaring med merkevarejobbing for selskaper som Ikea, Carlsberg, Coca-Cola og Danone fra konsulentselskapet The Garrison Group. Nå tar han med seg metoden til det norske markedet og starter konsulenthuset Motivation Branding.

- Det har vært en opplevelse å jobbe med noen av verdens største merkevarer og noen av de beste markedsførerne internasjonalt. Erfaringen og den innovative metodikken fra det internasjonale arbeidet ønsket vi å ta til det norske markedet. Emosjonelle merkevarer kan bygges opp vitenskapelig, sier Kristian W. Majer, som blir administrerende direktør i selskapet.

Med seg på laget har han fått Julie Holst Berntsen, Luca Bertocci og Matteo Rinaldi.

Julie Holst Berntsen har vært sentral i oppbyggingen av United Influencers fra et rent blogg-agentur til et markedsføringsbyrå og ledet byrået fra 2015 til 2017. Hun sluttet i United Influencers i fjor vår.

- Jeg traff Kristian da jeg kom inn i United Influencers. Vi var på jakt etter en metode som kunne analysere og segmentere de ulike profilene og målgruppene de nådde ut til. Det løste han med denne metodikken og tok influencer marketing til et vitenskapelig nivå. Igjennom årene i United Influencers gjorde vi flere store prosjekter sammen. Jeg ble fascinert av prosessen og måten vi kan gå så dypt i å forstå menneskers motivasjon. Så da muligheten kom for å starte opp sammen var det ingen tvil om at dette er drømmejobben, sier Julie Holst Berntsen, som får tittelen Client Director og Co-Founder.

Slagordet til Motivation Branding er «Handling er irrelevant. Motivasjon er alt.» 

- Data i beslutningsgrunnlaget er åpenbart. Dog, hvilken data og dybde på innsiktene har vi på å utvikle selve merkevarestrategien? For å komme til den dypeste forståelsen av menneskelig innsikt, mener vi konsulenter ikke kan belage seg bare på kundedata eller prosjektresearch. Du må ha egen data på den norske befolkningen som du kan bruke på tvers av prosjekter – og dermed få innsikter ingen andre har. Derfor har vi investert i vår egen database med en sample size på 28.836 mennesker med over 8.200 spørsmål. Med mer enn 2.200 merkevarer i databasen kan vi bringe data til bordet allerede i første møte med kunden, sier Kristian W. Majer

Motivation Brandings første kunde var Møller Bil. Senere har de fått selskap av Schibsted, Aktiv Eiendom og Scandza, blant andre.