Karine Skaret blir ny kommunikasjonssjef i Novartis Norge. Skaret kommer fra stillingen som pressekontakt for Siv Jensen. Novartis, etablert i 1996, er et farmasøytisk konsern med sete i Sveits. Selskapet har 130 ansatte i Norge med kontor i Nydalen i Oslo.

- Jeg gleder meg til å starte i en utrolig spennende bransje. De siste årene har vi sett en enorm utvikling i nye behandlingsmetoder og –terapier for pasienter med kroniske lidelser, kreft og sjeldne sykdommer. Jeg stolt av å bli med på laget i et selskap satser stort på forskning og utvikling, og som har flest kliniske studier i Norge med over 50 kliniske studier i løpet av 2021, sier Skaret i en pressemelding.

Skaret er utdannet psykolog, og har mangeårige erfaring med politikk og kommunikasjon. Hun har vært politisk rådgiver i fem ulike departementer, inklusiv i Helse- og omsorgsdepartementet.

- Vi er svært glade for denne ansettelsen, det har vi sett frem til lenge. Det er et stort potensiale for oss å kommunisere oftere og mer åpent med det norske samfunnet, og for å bedre forståelsen av hva legemiddelbransjen og helsenæringen bidrar med. Vi ser frem til at Karine blir en del av laget vårt, sier Veronika Barrabes, daglig leder for Novartis Norge.

Karine Skaret begynner i Novartis Norge 1. august.