I desember i fjor skrev Kampanje om at Omega Media ansatte flere digitale eksperter midt i koronapandemien. Nå utvider digitalbyrået staben igjen - og ansetter flere SEO-spesialister og webutviklere. Byrået har nå 30 ansatte. 

Det Oslo-baserte selskapet melder også om en omsetning på 32 millioner i fjor, med et driftsresultat på 3.5 millioner. 

– Regnskapsåret for 2020 er som forventet, men det er likevel en stor glede for meg som gründer å se det håndfaste resultatet av arbeidet vårt, sier byråleder Erling Løken Andersen i en melding. 

Andersen spår et nytt rekordår med 50 millioner kroner i omsetning i 2021. For å nå dette målet har byrået styrket sin nøkkelkompetanse innen SEO, webutvikling og innholdsmarkedsføring.

– Nå ansetter vi for å styrke tilbudet innen SEO og utvikling, men vi ser allerede nå at vi kommer til å ha behov for å utvide tjenestene våre ganske snart, spesielt innen datadrevet rådgivning, sier Andersen.

– Fått øynene opp etter koronaåret
Det er spesielt Omega Medias innholdsavdeling som utvides. Nyansatte Elin Helgesen er nyutdannet fra NTNU med en bachelor i medieledelse og innovasjon, og styrker selskapets SMB-avdeling med innholdsproduksjon og rådgivning. I tillegg ansettes Lars Myrvold, som har en master i medievitenskap og bred erfaring innen tekstproduksjon og kommunikasjonsarbeid fra Nobels Fredssenter. Han skal arbeide med innhold og rådgivning for selskapets key accounts. 

Digitalbyrået henter også Louise Aarø fra digitalbyrået Top of Mind. Hun blir SEO-konsulent og skal arbeide med teknisk SEO for selskapets kunder. I tillegg ansettes Tiffany Hildre, tidligere innholdssjef hos DNV GL. Hun skal ha omfattende erfaring innen globalt strategisk innholdsarbeid.  

Det siste tilskuddet til SEO-avdelingen blir Ola Ødegaard, som har bakgrunn fra Westerdals og 15 års erfaring med kreativt arbeid for blant andre Mesh, Very Agency og e-commerce startupen Revir. 

– Folk har virkelig fått øynene opp for verdien av søkemotoroptimaliserte nettsider, spesielt etter koronaåret hvor mange ble nødt til å tenke annerledes og mer økonomisk på markedsføringen sin. Derfor er vi utrolig glade for å kunne ønske så erfarne og dyktige mennesker velkommen på laget, sier Andersen. 

- Naturlig å vokse ut av landet
Også Omega Medias avdeling i webutvikling vokser. 

 Vi har fått noen veldig spennende utviklere med på laget den siste tiden, sier Andersen.

Tormod Tønsberg og Adrian Solbakken arbeider i dag som webutviklere for flere av byråets viktigste kunder. Solbakken har en bachelorgrad i E-Business fra Høyskolen Kristiania, mens Tønsberg har arbeidet med digital rådgivning for selskaper i ulike bransjer, inkludert veldedige organisasjoner og techselskaper. 

I tillegg til SEO og utvikling har også salgsavdelingen fått flere medarbeidere. Her har Jonatan Killingstad startet som Account Manager for selskapets SMB-avdeling.

Andersen sier at byråets langsiktige mål er å bli det største uavhengige digitale rådgivningsmiljøet i Norge. 

– Vi har også kommet til et punkt hvor det er naturlig for oss å vokse ut av landet. Sverige og Danmark er naturlige neste steg for en ekspansjon, og vi har konkrete planer for dette i løpet av året, avslutter Andersen.