Rune Albertsen er ansatt i en nyopprettet stilling som avdelingsdirektør for innsikt og analyse i Medietilsynet. Han kommer GroupM og stillingen som kundedirektør, og har lang og bred erfaring med forretnings- og medierelaterte analyser.

- Rune Albertsen har en solid og relevant faglig bakgrunn, og får en viktig rolle i den videre utviklingen av Medietilsynets arbeid med data, innsikt og analyse. Han kommer til å tilføre Medietilsynet viktig kompetanse, og jeg er svært glad for at han har takket ja til stillingen, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, i en pressemelding.

Albertsen har en Master of Science i Industrial Asset Management fra Universitetet i Stavanger, og har erfaring både som toppleder, analytiker, kunderådgiver og konsulent. Han har hatt flere ledende roller i GroupM,  verdens største mediebyrågruppering.

- Medietilsynet har et viktig og spennende samfunnsoppdrag, der data, metodevalg og analyse står sentralt. Jeg har stor tro på visjonen til Mari Velsand om at Medietilsynet skal bli et ledende kompetansemiljø, og gleder meg til å bidra til dette. Mitt mål vil være at Medietilsynet skal bli en enda viktigere innsiktsleverandør framover, sier Albertsen.

Albertsen starter i Medietilsynet 1. september.

Les også: Spillavhengige fortviler over betting-reklame på Discovery-kanaler: - Blodpenger