Digitalbyrået Increo har vært på jakt etter ny prosjektleder med en «helt spesifikk profil». Til tross for at søknadsfristen hadde gått ut, sjanset Kai Morgen på å sende en lang CV til byrået. Gründer og styreleder Hallgrim Bjørvik forteller at det var noe spesielt som på tikket inn i innboksen på overtid.

- Alt stemte. Her kunne vi ikke være strenge med fristen, sier han.

Det hadde ikke vært den enkleste stillingen å finne gode kandidater til, forteller han.

- Jo mer vi spisser utlysningen, jo vanskeligere er det å finne den rette. Ofte er det godt nok om kandidaten sjekker av på en tredjedel av punktene, men Kai sjekket av på absolutt alle. Det var full klaff, forteller Bjørvik.

- Visste at dette kunne bli match
Morgan har ti års erfaring fra IT-bransjen, og har rendyrket prosjektledelse som sitt fag. Før han søkte seg til Increo drev han et eget konsulentselskap.

- Jeg kjente ikke til Increo fra før, men med en gang jeg leste utlysningen visste jeg at dette kunne bli match. De hadde et tankesett og en tilnærming til smidig arbeidsmetodikk som appellerte til meg, forklarer han.

Etter å ha snakket med folk i sitt eget nettverk og hørt gode skussmål om byrået, var han sikker.

- Jo mer jeg lærte om dem gjennom både intervjuprosessen og bekjente, jo klarere ble jeg på at dette var riktig for meg. Nå skal jeg tilføre struktur og fremdrift, som er det jeg er god på, sier Morgan.

Etter flere år i store bedrifter gleder det nyeste tilskuddet seg aller mest til å bli kjent med sine nye kolleger. Hva som blir Morgans første prosjekt vet han ikke, men 38-åringen øyner et lite håp:

- Jeg er en ganske ivrig laksefisker, og jeg vet at Increo har Elveguiden som kunde, så kanskje det blir noe der.