Francesca Accerbi kommer sist fra Orkla, der hun både har vært bærekraftsansvarlig i Orkla IT og bærekraftskonsulent i konsernet. Erfaringene herfra tar hun med seg når hun skal gjøre dagligvarebransjens grønneste kjede - i bokstavelig forstand - «grønnere».

- Kiwi har gjort kjempemye innen bærekraft. Det som blir min rolle er å samle alt det de har gjort og sette en tydelig strategi for å nå de ambisiøse målene vi har i årene som kommer. Kiwi skal blant annet bli klimanøytral innen 2030, sier Accerbi til Kampanje.

Hun studerte økonomi ved Bocconi i Milano, og har med seg en dobbel mastergrad i International Management og Strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Nå gleder hun seg til å komme enda tettere på folk enn hun var i Orkla.

- Min ledestjerne er at jeg ønsker å hjelpe kundene til å ta sunnere og mer bærekraftige valg. I tillegg til å jobbe med strategi og rapportering, skal jeg jobbe mye med enkelte kampanjer og enkelte tiltak rettet mot Kiwi-butikkene og kundene.

- Hvor tror du man kan gjøre størst forskjell, internt i Kiwi eller ute hos forbrukerne?

- Jeg vil absolutt si begge deler. I tillegg til å ha et ansvar og en mulighet til å påvirke kundene til å ta mer bærekraftige valg, så har vi selvfølgelig også et ansvar for å være så miljøvennlig som mulig. Bærekraft er heller ikke bare miljø. Kiwi er en veldig viktig arbeidsgiver i Norge og vi må sørge for at vi fremmer mangfold og inkludering. Det er noe Kiwi har jobbet med helt fra starten, som å tilby språkpraksis til folk som ikke er norske. Jeg vet av egen erfaring hvor viktig det er å lære seg språket, sier Accerbi, som er født og oppvokst i Italia.

Når hun starter i Kiwi 16. august, skal hun rapportere til leder for kommunikasjon og bærekraft, Kristine Aakvaag Arvin.

- Det er et nydelig team på tre og vi blir fire når jeg kommer. Det gleder jeg meg veldig til, sier Accerbi.