Isabell Langvatn har vært HBO Nordic sin PR-sjef i Norge siden strømmetjenesten ble lansert i Norge. Nå forlater hun den internasjonale strømmegiganten for å begynne i Norsk filminstitutt (NFI). Der vil hun gå inn i en nyopprettet stilling som publikums-og lanseringsrådgiver.

- Å kunne løfte frem norsk innhold i den nye globale mediehverdagen vår er en utrolig spennende oppgave som er i stadig utvikling, og hovedgrunnen til at jeg ønsket meg denne stillingen, sier Langvatn til Kampanje.

- Hvordan fanger vi for eksempel oppmerksomheten til 16/17/18-åringer som i dag har hele verden tilgjengelig i løpet av 5-sekunders snutter på Tik Tok og andre sosiale medier, fortsetter hun.

Langvatn forteller at hun alltid har vært glad i norsk innhold, både film, TV-serier og spill.

- Noe av det som har vært mest givende i løpet av tiden min i HBO har jo vært nettopp arbeidet med å lansere de første norske HBO-produksjonene. Jeg er så glad for å få denne muligheten til å kunne fordype meg ytterligere i nordmenns forhold til lokalt innhold, og jeg ser frem til å kunne jobbe tettere med norske innholdsskapere for å dra nytte av denne kunnskapen.

Les også: HBO bekrefter ny sesong av Beforeigners

- Aldri noe optimalt tidspunkt å slutte
På spørsmål om hvordan det blir å forlate HBO etter åtte år forteller Langvatn at det er vemodig å skulle forlate selskapet.

- Det er vemodig å forlate alle de fantastiske kollegaene mine, som har blitt som en familie i løpet av den reisen vi har hatt som et selskap, helt fra HBO Nordic ble lansert i Norge til den spennende overgangen som nå er i vente med HBO Max.

- HBO Nordic er også i gang med flere lokale titler som man jo får en veldig sterk eierskapsfølelse til når man jobber så tett på produksjonen. Slik sett føles det rart å forlate HBO nå, men på den annen side, med den rivende utviklingen man står overfor er det liksom aldri noe optimalt tidspunkt å slutte.

Les også: HBO klar med ny norsk dramaserie

- Det samme publikummet
Langvatn sier det har skjedd mye med tanke på mengden norsk innhold som blir produsert i løpet av hennes tid i HBO, samt hvor publikum ønske å se innhold.

- Jeg håper jo og tror at den innsikten jeg bringer med meg om hvordan man jobber globalt med film og tv-serier er noe som kan komme både NFI og bransjeaktører vi er i dialog med til gode, både når det gjelder å nå et norsk og et internasjonalt publikum, sier hun.

- Du går fra en global strømmegigant til norsk film og TV, hvordan blir den overgangen?

- Arbeidshverdagen min blir nok ganske annerledes, men overgangen blir kanskje ikke like stor som man skulle tro - norsk film, tv-serier og spill skal ut til det samme publikummet som de typisk amerikanske produksjonene jeg har jobbet med tidligere.

Isabell Langvatn begynner i Norsk filminstitutt 3. juni.

Les også: Filmprodusent ut mot NFI: - vi vandrer i skyggen til Sverige og Danmark