Gard Lehne Borch Michalsen (35), tidligere sjefredaktør for E24 og gründer av Medier24, er i gang med et nytt prosjekt og denne gangen skal det handle om en jobbportal som skal få folk i arbeid i Nord-Norge. Portalen skal hete Heia Nord-Norge med stillingsannonser, bedriftsprofiler, kandidatbase, rekrutteringstjenester og annen rådgivning for nordnorsk næringsliv og arbeidsgivere. 

– Det er helt riktig som Arne O. Holm skrev på High North News for noen uker siden: Det er en myte at vi mangler arbeid til folk som vil bo i nord. Vi har arbeidsplassene. Det vi mangler er folk, sier Michalsen som blir partner og daglig leder i nyetablerte Heia Nord-Norge. 

Han viser til at regionen har opplevd «sterkere økonomisk vekst enn resten av landet siden årtusenskiftet.»

- Men vi har et stort problem: Det er for få folk til å gjøre jobbene, sier Michalsen som har vokst opp i nordnorske lokalaviser og vært redaktør for SortlandsAvisa, VOL og Finnmarken. 

- Vi skal hjelpe nordnorske bedrifter
Ifølge Michalsen er budskapet fra nordnorsk næringsliv og arbeidsgivere tydelig og han viser til tall fra Navs bedriftsundersøkelse: 62 prosent av bedriftene i nord opplever tilgangen til relevant kompetanse som «vanskelig» eller «svært vanskelig».

- Vi skal hjelpe nordnorske bedrifter og offentlige virksomheter med å vise seg fram. Potensielle kandidater får et sted å sjekke muligheter. Og lykkes vi, gjør vi en kobling mellom disse, sier Kjartan Ridderseth, som blir den andre partneren og faglig ansvarlig for rekruttering til jobbportalen.

Lanserer jobbportal
Hovedproduktet på portalen blir bedriftsprofiler og stillingsannonser – kombinert med målrettet distribusjon og markedsføring i nyhetsbrev, sosiale medier og andre kanaler. I 2021 holder det ikke med passiv stillingsannonsering, mener gründerne. 

- Klassiske stillingsbaser er avhengig av aktive jobbsøkere, men de beste kandidatene er som oftest ikke på jakt etter ny jobb. Vi kan tilby kombinasjonen av en engasjerende kontekst og målrettet annonsering i sosiale kanaler med egne, unike målgruppedata. Slik når vi ut til de du faktisk vil treffe, sier Michalsen. 

Heia Nord-Norge vil også tilby kandidatsøk, rekrutteringstjenester, PR-tjenester og annen rådgivning. Målet er å hjelpe nordnorske arbeidsgivere med rekruttering i et større perspektiv.