Fondsselskapet Skagen, som i dag er en del av Storebrand, ansetter Andreas Buøen fra Gambit. Buøen går inn i Skagens kommunikasjonsteam og vil bli kommunikasjonsansvarlig for det svenske markedet.

Han har jobbet i Gambit fra 2018 hvor han har vært leder for finansiell kommunikasjon under en hektisk periode med børsnoteringer, fusjoner, oppkjøp og løpende IR-arbeid. Før det jobbet han som rådgiver i Zynk.

Valget om å forlate Gambit har ikke vært enkelt, men halvt svenske Buøen ser frem til å få nye arbeidsoppgaver i sitt andre hjemland.

- Etter å ha jobbet svært tett på finansmarkedet i mange år nå var det nok uunngåelig at jeg før eller siden ville gå over til den andre siden. Men det er ikke tvil om at det å forlate rådgivertilværelsen og gode kolleger i Gambit var et vanskelig valg. Jeg får nå muligheten å jobbe enda mer med et fagområde som ligger meg både varmt om hjertet og i tiden. For hvem er ikke opptatt av langsiktig sparing og aktiv, bærekraftig forvaltning i disse dager? spør han med glimt i øyet, og fortsetter: Det å få ansvar for kommunikasjonen hos en comeback-kid som Skagen i mitt andre hjemmemarked Sverige, men med base her i Oslo, var en mulighet som var vanskelig å la passere, sier Buøen.

Kommunikasjonsdirektør i Skagen Fondene, Lisen Dybdahl, ser frem til å få Buøen med på laget og trekker frem hans erfaring som en viktig del for dem.

- Vi er veldig glade for å få Andreas ombord, og ikke minst hans erfaring fra å jobbe på tvers av landegrensene mellom Norge og Sverige er viktig for oss. Jeg har tidligere hatt gleden av å jobbe med Andreas som rådgiver, så det er ekstra hyggelig at han nå blir en del av kommunikasjonsteamet vårt, sier Dybdahl.