Elisabeth Haug er ensatt som ny sjef for nettapoteket Farmasiet og slutter dermed som sjef for Vipps Mobil.

- Elisabeth har vært med på vekstreisen til Vipps siden starten og sittet i Farmasiets styre de siste årene, så hun kjenner oss godt. Vi er veldig glade for å ønske henne velkommen som daglig leder til Norges største nettapotek, og å ha henne med på laget når vi fortsetter å utfordre apotekbransjen slik vi kjenner den i dag, sier styreleder i Farmasiet, Petter Sundberg i en pressemelding.

Elisabeth Haug kom til Vipps i 2017, da Sparebank 1-eide Mcash - som hun ledet - ble slått sammen med Vipps. Før det var hun kommersiell direktør i Finn.

Det siste året har hun ledet Vipps sin nye mobilsatsing.

- Det er gjort en betydelig jobb for å styrke Farmasiets posisjon gjennom koronapandemien. Med de spennende og offensive vekstambisjonene selskapet har, gleder jeg meg til å videreutvikle konseptet nettapotek og en sterk digital merkevare sammen med resten av organisasjonen. Selv om det åpenbart er vemodig å forlate Vipps, sier Elisabeth Haug.

Farmasiet er Norges største nettapotek med 300.000 kunder i fjor og utfordrer til de tre internasjonale apotekkonsernene i Norge. De har 52 ansatte.

Vipps-sjef Rune Garborg forteller at Haug har vært en viktig brikke for utviklingen i Vipps.

- Hun har bidratt til å gjøre mobilbetaling like vanlig som å pusse tennene og vært en kulturambassadør både internt og eksternt. Hele organisasjonen takker for rå innsats og ønsker henne lykke til videre i nok en spennende vekstreise, sier Garborg.