- Jeg blir veldig glad og ydmyk for at folk forlater trygge og forutsigbare jobber for å bli med oss på vårt start-up eventyr. Det synes jeg er kult og tøft gjort, sier Tim Nilo, markdsføringsansvarlig og partner i Askeladden  & Co. 

Det siste drøye halvåret har Askeladden & Co rekruttert fire nye kollegaer til sitt marketing-team. Thea Gundersen og Anikken Grotnes tiltrådte i sine stillinger 1. mai, mens Anette Kunst Wergeland ble ansatt i oktober i fjor. Simen Ringen ble hentet inn på tampen av året i fjor. 

- Hovedsakelig har vi sett etter folk med riktig innstilling, som kan kan være positive bidragsytere til Askeladden og til selskapene våre. Jeg har jo selv jobbet i byrå og med byråer i mange år, så jeg vet at det finnes vanvittig mye bra talent der ute, som kommer med masse kompetanse og evnen til å ta i et tak. På nåværende tidspunkt har det vært viktig å finne folk som har både operativ og strategisk erfaring, sier Nilo.

Wergeland hentes fra en stilling som Senior Audio Visual i Mediacom. Hun tilbragte åtte år i selskapet. Fra samme selskap hentes også Gundersen, som det siste halvannet året jobbet som Marketing Technologist. Før dette jobbet hun tre år som Media Manager i samme selskap. 

Grotnes har tilbragt fire år i rollen som Client Service Manager i Publicis. Før det var hun ansatt i Zalando som  Online Marketing i tre år. Ringen hentes fra Try Film, der han jobbet i to år som digital produsent. 

- Leter stadig etter nye folk
I følge Nilo gjøres de nye ansettelsene i marketing-avdelingen som en følge av «en høy etableringsfaktor av nye selskaper i 2021, samt et høyere aktivitetsnivå og en kraftig vekst i de allerede etablerte selskapene». 

- Marketing managerne som jobber hos oss, har totalansvaret for et sett med selskaper. En person er typisk markedsjef for 3-5 ulike selskaper, og har da også ansvaret for alt fra strategi til gjennomføring, sier Nilo.

Videre forteller han at de i dag teller omtrent 90 ansatte i Askeladden  & Co, dersom en inkluderer ledelsen i de ulike selskapene. I marketing-avdelingen er de nå åtte ansatte. 

Tror på ny dobling
- Kommer dere til å ansette flere? 

- Ja, det skal vi. Vi leter stadig vekk etter nye folk, både til å håndtere de kommende selskapene våre som skal lanseres, og til å være med å utvikle de eksisterende selskapene. Vi ansetter basert på behovene til selskapene, sier han. 

- Har dere en plan for hvor mange dere skal bli? 

- Nei, det følger utrullingsplanen til selskapene våre, men at vi er dobbelt så mange om et år, er ikke helt usannsynlig. 

- To av de nyansette kommer fra Mediacom, er det tilfeldig, eller det folk du har jobbet med tidligere?

- Det er tilfeldig, men jeg kjenner til dem fra bransjen fra tidligere, avslutter Nilo. 

Les også: Tim Nilo blir partner i Askeladden: - Noen muligheter kommer bare én gang i livet