Catriona Loughran er ansatt som ny kommunikasjonssjef i Hurtigruten Group, som er morselskapet til de nye enhetene Hurtigruten Norge og Hurtigruten Expeditions. Hun kommer  opprinnelig fra Nord-Irland. De siste årene har hun jobbet med internasjonale medierelasjoner i Flyktninghjelpen.

- Jeg gleder meg virkelig til å bli en del av Hurtigruten-konsernet. Med de svært ambisiøse målene for videre vekst og den enorme satsingen på bærekraft, er dette en utrolig spennende tid å bli med på seilingen, sier Loughran i en pressemelding.

Hurtigruten-konsernet melder samtidig at Anne Marit Bjørnflaten, som har vært direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Hurtigruten Norge de siste syv årene, slutter. 

- Det er helt udramatisk. Jeg har vært ansatt i nesten åtte år og vært med på en helt fantastisk eventyrlig reise hvor vi startet i 2013 som kystrute-rederi og nå er verdensledende på global ekspedisjonsreise. Nå har vi gjort en oppdeling som legger grunnlaget for videre vekst, så nå følte jeg at nå er det en god tid å slutte på, sier hun til Kampanje.

Hun blir værende i selskapet til over sommeren.

- Hva skal du gjøre etterpå?

- Jeg skal bruke tid på å tenke meg om. Jeg har sagt at jeg vil jobbe med hav, bærekraft og utvikling, så får vi se hva det blir til.

Etter omorganiseringen har konsernsjef Daniel Skjeldam gitt Rune Thomas Ege ansvaret for kommunikasjonen i den globale ekspedisjonscruise-satsingen i Hurtigruten Expeditions, og rekrutteringen av en ny kommunikasjonssjef i Hurtigruten Norge er i gang.