Signe Bunkholt Sæter har vært kommunikasjonssjef for bærekraft i Norgesgruppen siden 2016. Nå rykker hun opp til en nyopprettet stilling som bærekraftsdirektør i konsernet.

- Norgesgruppen har i mange år levert gode resultater på våre mål innen miljø, helse og mennesker. Vi har lykkes med det fordi arbeidet har vært en integrert del av forretningen vår. Når vi nå går inn i en ny strategiperiode, og vi har satt flere, og mer krevende mål enn tidligere på tvers av hele konsernet, har vi sett et behov for å styrke arbeidet med bærekraft ytterligere, sier konsernsjef Runar Hollevik i en pressemelding.

Arbeidsoppgavene inkluderer å koordinere Norgesgruppens bærekraftstrategi, sørge for god samhandling mellom de ulike forretningsområdene og være en pådriver for ulike prosjekter, spesielt innen miljø og klima.

Norgesgruppen har satt seg som mål å være en klimanøytral virksomhet innen 2030, hovedsakelig ved hjelp av energieffektivisering og produksjon av fornybar energi.

- Jeg ser frem til å ta fatt på min nye rolle. Det neste tiåret vil det være avgjørende at verdikjeden for mat samarbeider om gode bærekraftsprosjekter og lavutslippsløsninger. Jeg håper å bidra til at Norgesgruppen er en pådriver for dette, sier Signe Bunkholt Sæter.

Før hun begynte i Norgesgrupppen var hun partner i Pure Consulting hvor hun jobbet for selskaper som Tomra, Aker, Schibsted og KLP. Hun har også vært ansatt i Finansdepartementet.