Med 12 års erfaring fra TV 2-systemet forlater Thea Olsen (34) mediehuset til fordel for jobben som forbrukerøkonom i Norges tredje største bank. Der skal hun hjelpe Ola og Kari Nordmann med små og store utfordringer innen privatøkonomi.

- Jeg hadde egentlig ingen planer om å flytte på meg akkurat nå, men da denne muligheten i Danske Bank dukket opp kunne jeg ikke takke nei. Slik jeg ser det er jeg født i NRK, blitt voksen i TV 2, og nå flytter jeg hjemmefra, sier Olsen.

Medieprofilen har bare gode ting å si om TV 2-systemet, som hun mener har lært henne mye. I TV 2 har både jobbet foran og bak kameraet, selv om det er en stund siden Olsen på skjermen. Hun var blant annet «Best av de beste»-programleder og sportsanker i TV 2, men i 2016 ga hun seg. De siste årene har hun vært i markedsavdelingen til TV 2. 

- I TV 2 har jeg hatt mange gode opplevelser og erfaringer, og møtt mennesker som kontinuerlig har inspirert meg. Det er en god grunn til at jeg ble i TV 2 såpass lenge! Jeg må si jeg er veldig takknemlig for alle rollene jeg fikk muligheten til å prøve meg i, og alt jeg nå tar med meg videre, sier den nye forbrukerøkonomen.

- Facsinerende rolle
Hun sier videre at hun har fått flere interessante jobbtilbud i løpet av sine år i TV 2. Utfordringene Danske Bank kunne tilby henne var derimot så spennende at hun for første gang siden 2009 bestemte seg for å få ny arbeidsgiver.

- Forbrukerøkonom er en utrolig spennende og fascinerende rolle å få lov å tre inn i. Det å få anledning til å formidle all den solide og brede kompetansen i Danske Bank, på en lettfattelig og gjerne også underholdende måte, var noe jeg kjente jeg hadde svært lyst til. Det klare målet er at jeg, og kreftene i banken, sammen bidrar til at mange ender opp med å ta bedre økonomiske valg og at forståelsen for egen økonomi generelt blir bedre, sier Olsen.

Som ny forbrukerøkonom i Danske Bank får hun store sko å fylle. Hun tar over jobben etter Cecilie Tvetenstrand som har vært den mest omtalte forbrukerøkonomen i alle de store bankene. Tvetenstrand gikk nylig til en tilsvarende stilling i Storebrand.  

Les også: Danske Bank-økonom på omtaletoppen: - Vært et enormt trykk fra media og presse

- Evnen til god formidling stadig viktigere
Kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank i Norge er strålende fornøyd med å få en så sterk profil som Thea Olsen på laget.

- I en stadig raskere medieverden, der forbrukere hver dag overveldes med informasjon, blir evnen til å formidle kompliserte temaer på en forståelig og empatisk måte stadig viktigere. Derfor har vi med Thea Olsen nettopp valgt en solid formidler med høy interesse for personlig økonomi. Noe av det viktigste vi gjør er hjelpe nordmenn med å nå sine mål ved å ta gode økonomiske valg. Å formidle kunnskap om personlig økonomi er en sentral del av denne oppgaven. Derfor mener vi det er verdifullt med et blikk utenfra som kan røske opp i de tradisjonelle måtene å formidle denne kunnskapen på, sier Arnesen.