Cathrine Pia Lund er ansatt som ny administrerende direktør i Miljømerking Norge, som forvalter de offisielle miljømerkene Svanemerket og EU Ecolabel. Lund kommer fra Innovasjon Norge, der hun har vært en del av toppledergruppen og hatt ansvar for eksport, internasjonalisering og merkevaren Norge. 

Å videreutvikle og posisjonere Svanemerket, det offisielle miljømerket i Norge og Norden, blir en viktig oppgave for den nye sjefen.

- Miljømerking er viktigere enn noen gang og Svanemerket har svært høy kjennskap i det norske folk. Vi har en stor oppgave foran oss med å synliggjøre fortrinn knyttet til miljømerking og å påvirke atferd hos både produsenter og forbrukere slik at de gjør mer bærekraftige valg, sier Lund.

Cathrine Pia Lund har vært direktør for Merkevaren Norge-divisjonen siden 2015. I fjor vinter tredte hun ut av ledergruppen.

Les også: Har brukt fem år på å lage en merkevare av Norge – nå slutter hun som merkevaresjef i Innovasjon Norge

Leder av styret for Miljømerking Norge, Jarle Skeidsvoll, sier de er svært glade for at Lund takket ja til stillingen.

- Lund har en imponerende bred, dyp og relevant lederkompetanse fra næringslivet og det offentlige. Vi er overbevist om at hun er rett person til å lede Miljømerking inn en framtid med store vekstmuligheter for Svanemerket, sier Skeidsvoll.