Marianne Hagen er utnevnt til konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon i Aker Solutions. Hun vil være del av konsernledelsen og ansvarlig for den strategiske utviklingen av bærekraft i Aker Solutions. Det melder selskapet i en pressemelding onsdag.

Hagen har en omfattende karriere fra topplederstillinger innen politikk, kommunikasjon og miljøspørsmål. Tidligere roller inkluderer statssekretær i Det norske utenriksdepartement, kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, samt flere styreverv.

- Energiomstillingen gir oss nye utfordringer, men enda flere muligheter til å bygge ny industri og skape verdier. Jeg tror at den innovative kompetansen innen ingeniør-, teknologi- og entreprenørselskapene, med hundretusener av ansatte rundt om i verden, er nøkkelen til denne omstillingen. Jeg gleder meg til å bli en del av Aker Solutions. Etter mitt syn er dette et av de selskapene som er best plassert til å lede denne transformasjonen, sier Marianne Hagen, påtroppende konserndirektør.

Hun vil gå inn i sin nye stilling den 15. mars og rapportere direkte til Kjetel Digre, konsernsjef i Aker Solutions. Hagen etterfølger Tove Røskaft, som har sluttet i Aker Solutions for å starte i sin nye stilling som Chief of Staff and Business Excellence i Aker Offshore Wind.

- Jeg er glad for å ønske Marianne Hagen velkommen til å lede dette området, sier konsernsjef Kjetel Digre.