Rune Jevne Sjøhelle er ansatt som ny markeds- og kommunikasjonsdirektør i PwC. Sjøhelle kommer fra stillingen som partner og administrativ leder i Footprint Consulting som har spesialisert seg på det grønne skiftet.

Konsulenthuset har med det funnet erstatteren til Henrik Lervold som forlot stillingen i fjor høst og gikk til konkurrenten KPMG.

Les også: Går fra PWC til erkerivalen: - Klin umulig ikke å takke ja

PwCs nye markeds- og kommunikasjonsdirektør har tidligere erfaring fra Nordea som kommunikasjonsdirektør i Norge og som leder for merkevare som kommunikasjonsdirektør i Lindorff og rådgiver i NHO. 

- Jeg gleder meg til å bli en del et av landets tyngste rådgivningsmiljøer som også har en verdibasert kultur. Gode folk der, sier Sjøhelle.

- Noe av grunnen
Sjøhelle sier videre at PwC har høye strategiske ambisjoner og drar i riktig klima– og bærekraftsretning.

- Dette viser de blant annet gjennom den årlige klimaindeksen, som tar tempen på klimaarbeidet i Norges hundre største selskaper. Dette var noe av grunnene til at det var lett å si ja til denne utfordringen, sier Sjøhelle.

Markeds- og kommunikasjonsavdelingen i PwC består av 17 medarbeidere innenfor fagfelt fra design og video til event, innholdsproduksjon, kommunikasjon og tilbudsstøtte. 

Les også: Øyvind Vederhus blir ny byråleder i Footprint

- En komplett profil
Petter Vold, viseadministrerende direktør i PwC, er glad for å ha fått med Sjøhelle.

- Vi opplever Rune som en komplett profil, både personlig og faglig. Rune skal være med å bidra til at PwC fortsatt er det foretrukne revisjons- og rådgivningsfirmaet i Norge som bygger tillit i samfunnet og løser viktige problemer, og som som har den sterkeste merkevaren i bransjen, sier Vold.

- Jeg er imponert over hvordan selskapet har satset på å bygge et solid fagmiljø på marked og kommunikasjon. Jeg brenner særlig for god merkevarebygging, og opplever at mye ligger til rette for at vi som team kan bidra til ytterligere å styrke PwCs posisjon blant de viktigste beslutningstakerne - og som en av de mest attraktive arbeidsplassene i Norge. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Sjøhelle.
 
Rune Jevne Sjøhelle begynner i stillingen 1. april.