Konsulentselskapet Waken tilbyr rådgivning og implementering av CRM-systemer. I dag har selskapet 16 ansatte, som er spesialister innenfor strategi, design og teknologi. Nå utvider de tilbudet med flere forretningsområder.

Daglig leder Anette Wærsten forteller at 2021 blir året der de forventer betydelig vekst, og at de gjør større strategiske grep.

- Vi har mange lojale kunder og teknologipartnere som vi samarbeider godt med, og i kjølvannet av dette har etterspørselen etter flere tjenester kommet, sier hun.

Får ansvar for data, analyse og marketing
For å møte dette behovet har selskapet ansatt Kirsti Engedal Alfheim, som får ansvaret for utvikling av det nye forretningsområdet data, analyse og marketing. Hun innrømmer at det er en stund siden hun fikk øynene opp for sin nye arbeidsgiver.

- Det er nettopp den menneskelige tilnærmingen til å løse digitale utfordringer som gjør dem unike. Jeg opplever at de virkelig leverer på løftet om å gi unike kundeopplevelser, sier den nyansatte og legger til:

- Men ved å forstå mer av data, og hvilken innsikt det kan gi, kan vi tilby en mer helhetlig rådgivingstjeneste. Jeg har tatt ansvar for større strategiske prosjekter og samtidig implementert effektive arbeidsprosesser.

Alfheim kommer fra stillingen som kommersiell direktør i oppstartsselskapet Fjong. Før det hadde hun ansvar for digitale satsningsområder i Aller Media og Dagbladet.

- Vil bidra til å skape verdi
Daglig leder Wærsten tror Engedal Alfheims operative erfaring gjør at selskapet står enda bedre rustet til å nå målet om å tilby mer helhetlige kundeløsninger.

- Kirsti har vist gjennom sine tidligere roller at det er mulig å tilpasse etablerte forretningsmodeller til å møte fremtidens kundebehov. I tillegg vil hennes erfaring som leder i større endringsprosesser bidra til å skape verdi både for oss og kundene vi jobber med, forteller hun.

Waken ble startet opp i 2015 av Wærsten og Kristine Kjenes. I 2019 omsatte de for 18,5 millioner kroner.