Å skape de beste kundeopplevelsene har lenge vært på høyt på agendaen til landets største bank, DNB, og nå har banken gjort en ny ansettelse som skal jobbe med bankens kundeprogrammer. Det er Cecilie Lyse Hørthe, som har lang og bred erfaring innen markedsføring og kommunikasjon, som nå begynner i DNBs egen seksjon for kundeverdi. 

- Vi får en sterk kundeorientert kollega med strategisk og kommersiell forståelse, i tillegg har hun lang erfaring med utvikling av konsepter på kundenivå, sier seksjonsleder for kundeverdi i DNB, Cecilie Andresen, til Kampanje.

Kommer fra Optimizd
Lyse Hørthe har blant annet jobbet som markedsdirektør for «nye» Nille og Barnas Hus, og markedssjef i flere av landets største retailkjeder, deriblant Spaceworld og Jernia, og sist som viseadministrerende direktør i Optimizd som etter hvert ble nedlagt. Selskapet var eid i felleskap av Orkla og DNB.

- Jeg ser frem til å være med på reisen med å skape de merverdi for DNB sine kunder og til å utvikle nye spennende konsepter som bidrar til ytterligere økt kundetilfredshet. Jeg tar med meg mye nyttig erfaring fra en kundefokusert bransje som jeg mener vil være verdifull både for kundene og min nye arbeidsgiver. DNB er en spennende merkevare og har et veldig sterkt fagmiljø som jeg gleder meg veldig til å bli en del av, sier Lyse Hørthe.

Styrker staben
Hun følger dermed i fotsporene til blant annet Erik Eckbo og Christopher Frankum, og begynner i DNBs markedsavdeling hvor hun blant annet skal jobbe med videreutviklingen av DNBs kundeprogram og – konsepter, i seksjonen Kundeverdi.

- Lyse Hørthe er kjent for å være en engasjert og offensiv markedsfører, med velutviklet kommersiell teft og tung fagkompetanse. Hun blir et flott tilskudd til en sterkt faglig- og kommersielt solid gjeng hos Cecilie Andresen i Kundeverdi, sier direktør for marked og digitalt salg i DNB, Aina Lemoen Lunde.

Les også: DNB henter DNs tidligere annonsedirektør