Bård Kinn Vea Nordhagen har begynt i et ettårig vikariat i Sats. Der stepper han inn for Marianne Orderud som for tiden er i permisjon etter en fødsel. Selv om 2020 har vært et tøft år for alle som jobber i flyselskapet forlater Nordhagen dermed en fast stilling i SAS, der han hadde stillingen som markedssjef i litt over to år. 

- 2020 har vel vist at mange at det kan skje mye på et år, så kortsiktige engasjement er ikke skremmende, sier Nordhagen til Kampanje. 

- Hvorfor valgte du å forlate stillingen som markedssjef i SAS?

- SAS er et fantastisk sted å jobbe i hvor jeg har lært mye. Spesielt vil jeg fremheve menneskene og kulturen i SAS, men også fordi man er spesielt langt fremme innen markedsføring- og kommunikasjonsfaget. Utfordringen som jeg fikk fra Sats var imidlertid for spennende til at jeg kunne takke nei, sier Nordhagen. 

Fra SAS til Sats
Det er flere enn Nordhagen som har tatt reisen fra SAS til Sats de siste årene. For i 2018 gikk Marianne Orderud selv fra SAS og stillingen som markedssjef til  jobben som nordiske markeds- og kommunikasjonsdirektør i Sats. Da hadde kommersiell direktør og SAS-topp Eivind Roald året i forveien gått til oppkjøpsfondet Altor, som eier Sats. 

- Sats er spennende for alle! Å jobbe i et selskap som har visjon med å gjøre Norden sunnere, gladere og bidra til god folkehelse er jo inspirerende i seg selv, sier Nordhagen.

Han sier at under koronapandemien er denne visjonen blitt enda mer relevant.

- Sats et selskap med mye energi og vekstplaner, på tross av at pandemien har vært en tøff utfordring for mange av våre kollegaer. Vi opplever at vi fremstår som en attraktiv arbeidsgiver når vi rekrutterer, ikke bare fra flybransjen, men mange andre spennende merkevarer også, sier Nordhagen.

- Å jobbe i Sats er inspirerende i seg selv
Han legger til at han personlig er glad i trening og idrett, og at han var veldig nyskjerrig på menneskene bak den utviklingen han har sett i Sats de siste to-tre årene. 

- Nå har jeg jobbet i Sats i halvannen måned, og det har visst seg å være en herlig gjeng. Jeg lærer mye, og i all ydmykhet håper jeg å bidra med å ta et steg i riktig retning sammen med teamet. Sats er et selskap med sterke ambisjoner og en vekstplan som er spennende å være med på, sier Nordhagen. 

- Hva vil hovedoppgavene dine være i din nye jobb?  

- Det arbeidet som markeds- og kommunikasjonsdirektør Marianne Orderud og hennes team har gjort i de to siste årene har bidratt til å styrke vår identitet på markedet, og gjort Sats mer synlig. Dette ser vi beviselig på opplevd medlemskommunikasjon og på effekten av våre kampanjer. Vi fortsetter dette arbeidet, i tillegg til at vårt oppdrag med kommunikasjonen blir å styrke omnikanalleveransen vår, slik at nye og eksisterende medlemmer opplever mer relevant kommunikasjon fra oss, sier Nordhagen. 

Nordhagen understreker at hensynet til Sats sine medlemmer er første prioritet. Han sier at alle i Sats jobber dedikert med å gjøre sentrene til trygge og hyggelige steder å trene.

- Siden 15. juni har Sats hatt mer enn fem millioner besøkende på våre treningssentre, med ingen sporing av smitte tilbake til våre sentre. Det viser at det er trygt å trene hos Sats. Vårt team innen medlemsservice og kommunikasjon jobber utrettelig helger og kvelder for å bistå våre medlemmer med riktig og god informasjon i de fire nordiske markedene våre, og veilede om hvilke tiltak som gjelder på de enkelte sentrene, fortsetter han. 

Tidligere SAS-topper:

Både Eivind Roald og Marianne Orderud har tatt turen fra SAS og over til henholdsvis Sats-eier Altor og treningssenterkjeden. Her de to på en sommerfest i anledning reklamebyrået til SAS, Anorak, får noen år siden.