I en pressemelding fra VG heter det at Shazia Majid blir ny kommentator i VG. I meldingen heter det at «Majid lenge har vært en viktig stemme i norsk samfunnsdebatt.»

- Majid har bred innsikt og erfaring fra mange samfunnsområder. Som kommentator kommer hun til å bidra med viktige perspektiver og analyser. Og hun har et godt blikk for mennesker, hun skriver med klokskap og varme. Jeg er veldig glad for at hun vil bli kommentator hos oss, sier politisk redaktør Hanne Skartveit i en melding. 

Som forfatter og debattant har Majid blant annet bidratt til å sette ulike temaer på dagsorden og har blant annet vunnet Sakprosaprisen og vært nominert til Brageprisen for sin bok «Ut av skyggene», som handlet om hennes egen mor og andre innvandrerkvinner som kom til Norge fra ikke-vestlige land på 1970-tallet.

Majid er utdannet økonom, og jobbet flere år i næringslivet før hun ble journalist. De siste årene har hun jobbet som reporter i VG.