Nå utvider Oslo Pride-staben med å ansette Rohan Sandemo Fernando, som vil skal ha strategisk kommunikasjon som sin hovedoppgave. Han vil også operere som festivalens pressekontakt, skriver festivalen i en pressemelding.

Fernando har de siste ti årene har jobbet med kommunikasjon og publikumsutvikling for Forsvarets musikk og Norsk Militær Tattoo. Han har fra tidligere bred erfaring innen kommunikasjon og produksjon fra kulturfeltet. Fernando har en tverrfaglig akademisk bakgrunn fra musikkvitenskap og kjønnsstudier, og skrev masteroppgave om fremstillinger av kjønn og identitet i musikkvideo-mediet.

- Oslo Pride er mye mer enn en vanlig festival - den forandrer liv! Å kunne bidra i arbeidet for et mer inkluderende samfunn og menneskelig likeverd betyr enormt for meg. Jeg tiltrer derfor stillingen med stor entusiasme, men også med ydmykhet og respekt for arbeidet som er lagt ned før meg. Aller mest gleder jeg meg til å møte og la meg inspirere av de frivillige ildsjelene som hele veien driver festivalen frem, sier Fernando.

Bak Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold står hundrevis av frivillige. Utover de som trår til under selve gjennomføringen av festivalen i juni, finnes det også en stor gruppe med helårsfrivillige. Blant disse er det flere frivillige fagsjefer som har større ansvar innen områder som booking, teknologi og internasjonalt samarbeid. I 2019 kunne festivalen også ansette en fast administrasjon. 

- Administrasjonen ivaretar festivalens daglige drift og tilrettelegger for frivilligheten. De frivillige har helt siden start vært hjertet og kjernen i festivalen. Det er deres innsats, engasjement og innovasjon som gjør Oslo Pride mulig og har skapt vår suksessfaktor. Frivillighet er derfor både et strategisk satsingsområde og en viktig kjerneverdi for Oslo Pride. Det stilles likevel høye krav til en arrangør i dag, og en stabil administrasjon er avgjørende for å kunne løse vårt samfunnsoppdrag som pridefestival. Vi er derfor veldig glade for å få med Rohan Sandemo Fernando på laget, sier styreleder Fredrik Dreyer.

I år arrangeres Oslo pride fra 18. til 27. juni, og etter et heldigital arrangement i fjor, satser festivalen i år på å feire pride «med det digitale og det fysiske i skjønn forening».