Kine Bergseth er ansatt for å lede arbeidet med markedsføringen av Bookis. Hun kommer fra jobben som digital markedssjef i Vipps. Før det hadde hun stillingen som markedsdirektør i Mobilepay.

- Å få muligheten til å være med i utviklingen av eventyret Bookis var simpelthen en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Det er jo nesten en klisjé å si det på den måten, men jeg synes det er treffende ettersom jeg har trivdes så godt i Vipps, sier Bergseth i en pressemelding.

Hun går også inn som aksjonær i selskapet som driver nettbokhandel for kjøp og salg av brukte bøker. Så langt har selskapet 160.000 brukere, og 20.000 av dem er i Sverige. Nå rigger de seg for ytterligere europeisk vekst.

- I Bookis snakkes det om å «druuse» på. I mitt hode dreier dette seg om å være veldig fokusert på det vi driver med, og ikke minst ha en voldsom energi når vi gjør det. Det tiltalte meg veldig, sier Bergseth.

Hun ser spesielt frem til å utfordre bokbransjen.

- Det er på høy tid at sirkulærøkonomien blir en del av denne bransjen. Bøker er som skapt for å bytte eierskap etter at de er ferdig lest, og jeg gleder meg til å være med å utvikle et selskap som tar bærekraft på alvor.

Medgründer Lasse Brurok fungerer som markedssjef i dag, men fortsetter i stillingen som driftssjef (COO).

- Kine er både strateg, taktiker og praktiker. Slike folk er det ikke så mange av, og at hun blir med på raketten synes vi er rått! Det hun har fått til i Vipps er imponerende, og jeg gleder meg til at hun skal ta over jobben min, sier Brurok.

Bergseth begynner i Bookis i mai måned.