Thomas Solberg Sevang går fra jobben som kommunikasjonssjef i Oljefondet til NHO, hvor han blir senior kommunikasjonsrådgiver. Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er Norges største fellesskap for bedrifter og stemmen til over 29.000 medlemsbedrifter med totalt nesten 600.000 årsverk.

- Den aller største verdien vi har her i landet er menneskene og jobbene de går til hver eneste dag. Det er i små og mellomstore bedrifter vi tilbringer mesteparten av vår våkne tid, og grunnlaget for velferden vår blir lagt. Jeg er veldig glad for å skulle få jobbe for at stemmen til bedriftene som skaper verdiene for felleskapet og gir lokalsamfunnene liv, blir hørt, sier Sevang.

Sevang har ledet Oljefondets kommunikasjonsarbeid siden 2013. 

- Det har vært enormt givende å jobbe i Oljefondet, og med alle de flinke menneskene der. Fondets markedsverdi har doblet seg i perioden. Samtidig har interessen for fondet og kompleksiteten i kommunikasjonsutfordringene økt. Jeg har ledet en avdeling som vært med å bygge en sterk posisjon for fondet blant folk flest i løpet av åtte år. Det er jeg utrolig stolt av, men nå er tiden kommet for å bidra på et annet viktig område og å lære nye ting, sier Sevang.

Les også: NHO ansetter egen bærekraftsansvarlig

Peter Markovski, kommunikasjonsdirektør i NHO, er godt fornøyd med å hente Sevang som også har erfaring fra Nordea og JKL.

- Det er en fjær i hatten for NHO at Thomas vil jobbe hos oss. Med bred erfaring fra både næringslivet og Oljefondet, vil han bidra til å utvikle NHOs kommunikasjonsarbeid videre, sier Markovski.

Thomas Solberg Sevang begynner som senior kommunikasjonsrådgiver i NHO 1. mars.