I fjor høst ble det klart at Bjarte Øgrey var en av flere radiosjefer som sluttet i Radio Norge-eier Bauer Media, samtidig som selskapet omorganiserte sin norske organisasjon. Øgrey startet da som frittstående konsulent, men nå er det klart at han har fått jobben som landssjef og salgsdirektør i Channel Factory.

Les også: Bauer Media kutter i ledelsen - flere sjefer slutter

Channel Factory jobber med markedsføringsteknologi og programmatisk salg av YouTube-reklame. Selskapet skriver i en pressemelding «at de hjelper annonsører og byråer med å maksimere effekten av sin YouTube annonsering ved hjelp av sin egenutviklede software-plattform – ViewIQ.»

- En av bransjens beste
Mattias Spetz
, toppsjefen i Channel Factory i Europa, sier ansettelsen av Øgrey demonstrerer deres satsning og engasjement til å yte økt service til merkevarer og mediebyråer i lokale markeder i Europa, Midtøsten og Afrika.

- Vi bygger team i Norge med lokalt språk, kunnskap og relasjoner noe som ytterligere bekrefter Channel Factory som markedsleder innen online video annonsering, sier Spetz i en melding.

Administrerende direktør i Norden, Robert Bjørk, «er henrykt over å ha ansatt en av bransjens beste og mest respekterte salgstrateger».

- Øgrey med sin brede erfaring fra tradisjonelle medier som TV og radio, og ikke minst sin erfaring som forhandlingsdirektør i Omnicom gjør at vi har stor tro på å lykkes med vår satsning i Norge, sier han.

- Har fått dyp respekt
Øgrey sier han «har klokkertro på den unike programvaren til Channel Factory.»

- Jeg må si jeg har fått dyp respekt for filosofien til Spetz og Bjørk. Jeg gleder meg til å ta fatt på den meget spennende oppgaven i å skaffe et ordentlig fotfeste for Channel Factory på det norske markedet og jeg tror virkelig at «the sky is the limit» her, sier Øgrey selv.

Bjarte Øgrey starter i Channel Factory 18. januar.

- Å kunne tilby annonsørene et mer effektivt, sikkert og relevant kjøp av YouTube gjør at alle vinner. Vi sikrer et trygt miljø for annonsørens merkevare og de som ser annonsen vil føle at den er mer relevant. Summen av trygt miljø og økt relevans sannsynliggjør en høyere ROI for annonsøren noe som igjen bidrar til økt sannsynlighet for gjenkjøp og økte investeringer, fortsetter han.

Selskapet har blant annet kontorer i Skandinavia, USA, Tyskland, Spania, Storbritannia, Singapore, Australia og Hong Kong