Anne Marte Vestbakke er ansatt som strategisk rådgiver for NHO-sjef Ole Erik Almlid, skriver NHO i en melding. Hun kommer fra jobben som spesialrådgiver for Jens Stoltenberg, generalsekretær i NATO.

Vestbakke begynner i stillingen som Almlids personlige kommunikasjonsrådgiver og politiske rådgiver 1. april.

- Anne Marte har den perfekte bakgrunnen for en slik jobb! Vi er veldig glade for at hun kommer til NHO, etter mange år med spennende og krevende jobber i Brussel, sier Peter Markovski, kommunikasjonsdirektør i NHO.

Vestbakke har jobbet i NATO siden 2018, først som Stoltenbergs personlige kommunikasjonsrådgiver og den siste perioden som hans spesialrådgiver, med ansvar for strategisk utvikling og kommunikasjon av fremtidsprosjektet «Nato 2030».

Vestbakke har også mange års erfaring med kommunikasjon og som journalist. Hun har bodd i Brussel siden 2012, og har i tillegg til rollene i NATO vært kommunikasjonssjef i ESA og Europa-korrespondent for NTB.