Den nye lokalavisa til Amedia i hovedstaden, Avisa Oslo, fortsetter å hente inn journalister og andre redaksjonelle medarbeidere. De tre foreløpige siste er Eveline Røsholt-Hanssen (28), Alexander Sætre (27) og Anita Bakk Henriksen (36) er ansatt som nye frontsjefer i Avisa Oslo.

Alle de tre nyrekrutteringene kommer fra andre Amedia-aviser. Sætre har de siste årene vært frontsjef i Drammens Tidende, Røsholt-Hanssen har hatt samme stilling i Sandefjords Blad, mens Bakk Henriksen har vært nyhetsleder i Finnmark Dagblad.

- Jobben i Avisa Oslo er drømmejobben jeg for kort tid siden ikke visste eksisterte, sier Eveline Røsholt-Hanssen i enn melding.

Hun kommer fra jobben som frontsjef i Sandefjords Blad – en stilling hun har hatt de siste tre årene.

- Etter flere år i London er jeg glad i storbylivet. Å kunne få kombinere det sammen med forkjærligheten min for lokalavis blir veldig bra. Det å servere Oslo-borgerne journalistikk som griper direkte inn i hverdagen deres ser jeg fram til, sier hun.

- Visste jeg måtte søke
Alexander Sætre kommer fra Drammens Tidende og mener tiden var inne for å ta et nytt steg.

- Som osloboer har jeg lenge savnet en slagkraftig lokalavis i byen, og sekundet Avisa Oslo ble lansert, visste jeg at jeg måtte søke. Det blir utrolig gøy å være med på den mest spennende journalistiske satsingen i Norge på mange år. Sammen med et stort team av sultne og dyktige folk skal vi lage avisa Oslo mangler og fortjener. 

Sætre har økonomiutdanning fra BI og en bachelor i journalistikk fra Høyskolen Kristiania i Trondheim. Ved siden av Drammens Tidende, har han også erfaring fra NTB.

- Hjem til byen jeg elsker
Anita Bakk Henriksen startet sin karriere med praksisplass hos Lokalavisen Frogner/St.Hanshaugen. Men siden den gang har hun jobbet både med et eget magasin jeg startet med en venninne (Gnist), vært en kort periode i E24 og VG, og jobbet med å lage TV hos Mastiff. De siste årene har hun vært journalist, frontsjef og nyhetsleder for iFinnmark.no.

- Jeg forelsket meg i lokalavisjournalistikk på flekken. Da jeg fikk fortsette i jobben etter praksis, utsatte jeg siste året på studiene med flere år for å få arbeidserfaring, noe jeg aldri har angret på. Tilfeldighetene tok meg langt nord og tilbake til lokalavis, men nå vil jeg hjem til byen jeg elsker. Når jeg da i tillegg får jobbe med tabloid lokalavis-stoff, kunne det faktisk ikke blitt bedre.

Halvveis til målet
Siden Avisa Oslo ble lansert, har avisen mottatt mer enn 500 henvendelser og over 400 søknader til de utlyste stillingene. Totalt skal det ansettes 35 redaksjonelle medarbeidere og foreløpig er 16 stillinger besatt.

Ansvarlig redaktør Magne Storedal gleder seg over nyrekrutteringene.

- Vi er svært fornøyde med tre spennende ansettelser. De vil få en nøkkelrolle både når det kommer til å foredle vårt stoff og som vaktsjefer for vår breaking-avdeling på kvelder og i helger, sier Storedal.