Abhijit Banik går nå inn i ledergruppen til Story House Egmont – som inntil nylig het Egmont Publishing – som direktør for strategi. Banik skal ha ansvaret for utforming og implementering av selskapets strategi, i tillegg til organisasjonsutvikling.

Administrerende direktør Nina Vesterby sier at hun er veldig glad for å fått Banik inn i sin ledergruppe. 

- Han har vært en viktig bidragsyter i prosessen med å utarbeide vår nye strategiske retning. Vi har fått på plass en spisset strategi og har rigget en fremtidsrettet organisering. Abhijit får en sentral rolle i arbeidet med å iverksette dette og nå våre ambisiøse mål, sier Vesterby. 

- VM i sjonglering
Banik har jobbet i Story House Egmont i 3 år, med hovedvekt på forretningsutvikling innenfor selskapets kjerne- og vekstområder. Han har også erfaring som strategikonsulent i Arkwright, og er utdannet siv.ing. fra Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

- Som aktør i en mediebransje i omstilling, oppleves det som vi er med i VM i sjonglering. Vår og bransjens største utfordring er å både lykkes med å ha en sunn og bærekraftig kjerne og samtidig vokse raskt nok innenfor nye områder, sier Banik.

- Med alle våre dyktige og dedikerte medarbeidere, solide merkevarer og en offensiv strategi, er jeg overbevist om at vi er bedre rustet for fremtiden enn noen gang. Vi skal fortsatt levere fantastiske og levende historier til de tusen hjem, slik Egmont har gjort i over 100 år, fortsetter Banik.

- Nye lanseringer i tiden fremover
Som Kampanje skrev i forrige uke, skal navnebyttet fra Egmont Publishing til Story House Egmont signaliserer at forlagsvirksomheten ikke lenger er den eneste kjernevirksomheten til selskapet, som også har slått seg opp på netthandel og markedsføring.

- Hva slags rolle spiller mediehusene i Story House Egmont i selskapets videre strategi?

- Media er viktig og har vært bærebjelken for Story House i mange år. Selv om printproduktene dessverre har hatt en nedadgående trend over tid, så produserer vi mye innhold som vi kan kapitalisere på i mange år fremover. Vi har også kommet godt i gang med vår digitale satsing innenfor både Klikk+ og Flipp, og ser at People, vår influensersatsing har sterk vekst hvert år, sier Vesterby. 
 
Videre sier Vesterby at de kommer til å jobbe for å kunne bruke merkevarene sine som vekstplanker for nye satsinger, og at de «helt sikkert» til å lansere nye ting i perioden fremover.
 
- Vurderer dere å kjøpe flere markedsføringsbyråer, eller er det netthandel som er hovedsatsingen fremover?

Vi jobber både med netthandel og byråer. Begge deler er i sterk vekst i dag og er strategiske satsingsområder for oss. Vi er opptatt av å kunne være en god eier, og dermed å kunne bidra til utviklingen i de selskapene vi kjøper, sier Vesterby.