Vibeke Hauge begynner som byråleder i Design House, et av Norges ledende byråer innen pakningsdesign og merkevarebygging. Hun tar over etter nåværende daglig leder og partner, Ole Rinnan, som skal bruke mer tid på kundene fremover og fortsetter å jobbe som seniorrådgiver og ansvarlig for strategi i byrået.

- Design House er inne i en spennende fase og vi ønsker å ruste oss for fremtiden, samt å styrke oss på ledelses- og strategisiden. Vibeke tilfører oss verdifull kompetanse, og hennes brede kommunikasjonsfaglige bakgrunn, genuine interesse for mat og bærekraft og lange og varierte byråerfaring gjør at hun passer godt inn i Design House, sier Rinnan til Kampanje.

Rinnan har vært daglig leder i Design House i to år, men gir nå fra stafettpinnen til Hauge. SMFB-konsulenten sier valget var lett da denne anledningen dukket opp.

- Det har vært fint i SMFB og jeg har trivdes veldig godt. Jeg har jobbet med store merkevarer som Pepsi, Friele og Melk.no men når det dukket opp en mulighet til å bli byråleder i Design House var det lett å takke ja. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne oppgaven, sier hun.

- Gleder meg enormt
Vibeke Hauge har allerede begynt å sette seg inn i den nye jobben, men begynner ikke formelt før på nyåret. Hun kommer fra stillingen som rådgiver i SMFB, og er tidligere partner i Geelmuyden Kiese. Hun har også vært halvannet år i Accenture Interactive, samt jobbet 14 år i Dinamo og tre år i programvareselskapet Mamut. Hun har omlag 20 års erfaring med strategisk kommunikasjon.

- Gjengen i Design House har et stort hjerte for kundene, faget og hverandre, og viser gang på gang hvordan god pakningsdesign bidrar til økt konkurransekraft for mange av Norges sterkeste merkevarer. Det å få lov til å være med og videreutvikle et faglig sterkt og svært godt drevet byrå er en fantastisk mulighet som jeg gleder meg enormt til å ta fatt på, sier Vibeke Hauge.

Design House jobber med kunder som Arcus, Bama, Orkla, Nortura,  Fjordland, Lofoten, Jotun og Mills i tillegg til en rekke andre selskaper.

- Blir du med partnersiden i Design Hosue?

-  Jeg går ikke inn som partner nå. Tiden får heller vise om jeg gjør meg fortjent til det, sier hun.

Dagligvaredesign:

En av jobbene Design House har stått bak inneværende år er en jobb for Nidar og deres sjokolademerke Stratos. - Vi jobber primært med dagligvarer, sier partner og daglig leder de siste par årene, Ole Rinnan. Foto: Design House.

- Design har aldri vært viktigere
Flere av landets eldste merkevarer er i gang med større designomlegginger for tiden, blant annet for å tilpasse seg en ny tid. To ferske eksempler er diskusjonen rundt Diplom-Is og Joikakakene. Vibeke Hauge tror det blir «viktigere enn noensinne at designbyråene har en god forståelse av samfunnet de operer i».

- En må forstå konteksten man befinner seg i noe vi har sett en del saker på i det siste. Det har vært viktig før, og det blir ikke noe mindre viktigere fremover, sier Hauge.

Design House har i dag 12 ansatte, hvorav syv seniordesignere som alle har om lag 20 års erfaring.

- Min påstand er at design aldri har vært viktigere. I en verden der det blir vanskeligere og vanskeligere å nå frem, er det desto viktigere å lage produkter som visuelt står tydelig ut slik at de blir enkle å velge for forbrukerne, sier Per Magne Lund, kreativ rådgiver og gründer i Design House.

Les også: Diplom-Is endrer inuitt-logo: - Vi ønsker ikke å støte noen
Ny logo og nytt desig

Vært en pengemaskin
Design House har vært en pengemaskin siden starten. Selskapet har et akkumulert overskudd før skatt på over 150 millioner kroner siden oppstarten for snart 20 år siden .Men omsetningen har falt litt de siste årene fra rundt 35 millioner kroner til drøye 20 millioner kroner i 2019, men selskapet har alltid gått med store overskudd. I 2019 ga imidlertid to av de opprinnelige partnerne seg og Ole Rinnan og et par til kom inn som nye på eiersiden.

- 2019 startet litt tregt da de tidligere partnerne sluttet, og det ble litt internt fokus. Men så fikk vi opp dampen igjen, sier han.

Rinnan, som da hadde jobbet åtte år i selskapet, ble daglig leder og har vært det frem til i dag.

- Hvordan har 2020 vært?

- Det har vært Covid for oss også, men vi har klart oss overraskende bra med unntak av et par måneder i våres som var litt tøffe. Men vi lander på nivå med fjoråret slik det ligger an nå, sier han.

- Hva håper der å få til med Vibeke Hauge som sjef?

- Den strategiske kompetansen var noe vi hadde sett etter og som vi fant i Vibeke og dette går på hvordan vi skal rigge oss for fremtiden, sier Ole Rinnan. 

Her kan du se regnskapstallene til Design House i 2019. Alle tall i MNOK. 

Design House 2019 2018 Endring i %
Omsetning 22,5 29,9 - 24
Driftsresultat 3,1 5,4 - 42
Resultat før skatt 3,1 5,4 - 42