Samtidig som radiostasjonen P4 satser på podkast, strømmet radio, smarthøyttalere, lydbøker og musikktjenester, digitaliseres annonseproduktene, tilsvarende det som tidligere har skjedd med online display og video.

Nå vil de styrke satsingen ytterligere, og ansetter Tom-Eirik Bergholt som selger og rådgiver for digital lydreklame. Han ser frem til å begynne i ny jobb:
 
- Jeg er ydmyk og supermotivert til å få jobbe videre med den digitale lydsatsingen til P4-gruppen, og det som særlig trigger meg er at produktet er såpass ferskt. Her ligger det derfor uante muligheter, spesielt nå som forbruket av streamet lyd bare øker og øker blant befolkningen, sier den nyansatte.
 
Bergholt får stillingstittelen Digital Audio-rådgiver, og tiltrer rett over nyttår. Han kommer fra broadcast-avdelingen i mediebyrået Carat. Nå skal han jobbe tett med P4-gruppens kunder og mediebyråer for å øke fokuset og salget av digital, målrettet lydannonsering på podkast og strømmet radio.
 
Kommersiell direktør i P4-gruppen, Terje Dagestad-Larsen, ser frem til å få på plass en person som utelukkende skal jobbe med videreutvikling av satsingsområdet.
 
- Tom-Eirik kjenner bransjen og har en usedvanlig god markedsforståelse, så jeg er helt sikker på at det strategiske arbeidet med vår digitale lydannonsering nå er i de aller beste hender, sier han.
 
I P4-gruppen selges all digital lydannonsering på tvers av enheter og avspillere på en egen lydbørs med merkenavnet «Smartspot». Tidligere i år ble det satt i drift en infrastruktur for å kunne målrette digitale lydannonser i hver enkelt radiostrøm og podkast, uavhengig av type avspiller.