Cecilie Tvetenstrand blir Storebrands nye spare- og forbrukerøkonom og forlater dermed en tilsvarende jobb i Danske Bank. Bankenes forbrukerøkonomer er flittig brukt av mediene i spørsmål om sparing, forbruk og pensjon.

- Det er viktig for meg å gi råd og tips om hvordan du kan få det beste ut av økonomien din. Jeg har hele tiden vært spesielt opptatt av investering og pensjon – og særlig bærekraftige investeringer. Storebrand deler mange av mine personlige verdier, og jeg er stolt og glad for å bli en del av laget. Jeg gleder meg til å fortsette å formidle gode budskap om økonomi til nordmenn, sier Tvetenstrand.

Tvetenstrand er den av forbrukerøkonomene som stiller oftest opp i mediene. Da Retriever talte opp antall artikler i fjor var det Tvetenstrand som hadde vært gjenstand for flest medieoppslag i 2019 med hele 1.141 artikler.  Til sammenligning ble DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl omtalt i 721 medieoppslag.

Da Norge stengte ned i mars som en følge av koronaviruset kom det en ny topp.  Tvetenstrand hadde bare jobbet i Danske Bank i et drøyt år før koronakrisen traff Norge med full styrke og snudde opp-ned på mange nordmenns økonomi.

- Jeg hadde aldri vært i kontakt med media før. Det er en helt ny verden, sa Tvetenstrand, til Kampanje tidligere i år.

Les også: Danske Bank-økonom på omtaletoppen: - Vært et enormt trykk fra media og presse

Tvetenstrand er autorisert finansiell rådgiver og har et særlig engasjement for pensjon og pensjonssparing.

– Gjennom vår posisjon som en av Nordens største kapitalforvaltere og markedsleder innen tjenestepensjon har vi mye innsikt i og kunnskap om pensjon, sparing og personlig økonomi. Vi ønsker å dele denne kunnskapen med flest mulig. Derfor er det uvurderlig å nå ha en på laget med spisskompetanse på disse temaene, som kan formidle kompliserte saker på en enkel og engasjerende måte. Vi er svært glade for å ha med oss Cecilie, som kjenner fagområdene våre godt, sier kommunikasjonsdirektør i Storebrand, Margrethe Assev.