Kjell Gabrielsen havnet tilbake på jobbmarkedet da Orkla og DNB la ned sin byråsatsing Optimizd i høst. Der var han teknologisjef  i to år. Før dette har han hatt flere ledende roller innenfor GroupM. Nå er han klar for ny jobb som leder for digital transformasjon i reklamebyrået Atyp.

- Kjell har lang erfaring innen digital markedsføring, og spesielt hvordan data og teknologi kan spille sammen for å øke effekten av medieinvesteringene. Han har ikke bare vært på byråsiden, men også jobbet på innsiden av en rekke store annonsører og kjenner deres behov bedre enn mange. Dette er unik kompetanse, og vi er veldig glade for å få han med på laget, sier byråleder Hågen Pettersen.

Les mer: Orkla og DNB legger ned byråsatsing etter to år

Atyp er et hybridbyrå som jobber med kreativitet, strategi, teknologi og data. Byrået så dagens lys da Futatsu og Ernö slo seg sammen i fjor høst.

- Måten Atyp er skrudd sammen på, kommer til å være veldig attraktiv for mange kunder i tiden som kommer. I løpet av den korte perioden jeg har vært i sving i byrået, har jeg latt meg imponere av kompetansen som finnes her. Jeg gleder meg til å bruke kunnskapen min til å styrke Atyps posisjon i markedet, sier Kjell Gabrielsen.

Dette er den samme stillingen Patric Ligner ble ansatt i tidligere i år, men han fikk et kort opphold i Atyp og befinner seg nå i Komplett Group hvor han er blitt performance-sjef.

- En konsekvens av behovet for digital transformasjon, er at store norske annonsører ønsker kompetansen in-house, og henter dyktige folk fra vår bransje, sier Hågen Pettersen.

- Men med Kjell på laget, blir det enklere å ta i bruk kundenes egne CRM-data, i kombinasjon med automatiserte mediedata, for å treffe målgruppene med kreative budskap, på riktig sted til riktig tid, sier Pettersen.