Tidligere i høst skrev Kampanje om Publicis-byrået MSL som sladdet navn og kjønn på kandidatene i søknadsbunken til en trainee-stilling. MSL-sjef Rolf Aaneland fortalte at grepet var et resultat av sommerens store mangfoldsdebatt.

Les mer: PR-byrå sladder navn og kjønn i jobbsøknadene: - Et resultat av mangfoldsdebatten 

Aaneland fortalte at de hadde en person som ville ta seg av alle innkommende søknader med ansvaret for å anonymisere de.

- Fungerte anonymiserings-grepet bra?

- Ja, det fungerte absolutt bra. Ikke minst den interne prosessen og bevisstgjøringen som skjer internt når man tar det grepet. Da blir vi enda mer bevisst hvordan vi vurderer kandiatene, og det ble et ekstra spenningsmoment å se hvem som kom inn døren på intervju, sier Aaneland til Kampanje.

- Et ansvar vi deler
MSL-sjefen tror de kommer til å fortsette med den nye praksisen på de stillingene der det er mulig.

- I tillegg vil vi se hvordan vi kan bli enda bedre i prosessene våre. Formatet med tradisjonell søknad og CV har mange svakheter som kan gjerne utfordres ytterligere, sier Aaneland.

Han kaller det et stort samfunnsproblem at noen kandidater sjelden blir innkalt til intervju. 

- For meg er det viktig at alle de som ikke blir valgt opplever at de er blitt vurdert på riktige kriterier, som de selv kan gjøre noe med. Det er et ansvar vi deler med alle andre arbeidsgivere.

Søknad 16 utmerket seg
Kandidat nummer 16 sin søknad var den som utmerket seg mest fra første stund forteller Aaneland. Søknaden tilhørte Kari Lisa Eide som nå er ny trainee i PR-byrået.

- Det er veldig stas å få bli en del av den dyktige gjengen i MSL. Som nyutdanna er det å få arbeide i et så erfarent og smidig team en utrolig stor mulighet. Med fersk fagkunnskap om kommunikasjon og organisasjoner i ryggen, ser jeg frem til å styrke kompetansen i byrået med nye perspektiv, sier Eide.

- Med en svært god penn, kreativitet og god samfunnsforståelse pekte Kari, eller «kandidat nr. 16», seg ut. Spesielt hennes kunnskap om store selskapers strategier på bærekraft og samfunnsansvar imponerte, sier MSL-sjef Aaneland.

Kari Lise Eide og THomas Magnusen 980.jpg
Nye i MSL: Kari Lisa Eide er ansatt som trainee i MSL. Inn dørene kommer også Thomas Magnusen som melder overgang fra Starcom. Foto: MSL

Henter også fra Starcom
MSL henter også Thomas Magnusen som kommer fra stillingen som Business Director i Starcom. Han har over 18 års erfaring fra mediebyråbransjen, og melder med stor iver og nysgjerrighet overgang til PR-byrået.

- Jeg er heldig som jobber i et selskap som Publicis, der muligheten for å utvikle seg og ta del i et utvidet fagfellesskap er vidåpen. Jeg trengte ikke lang betenkningstid da jeg skjønte at døra stod på gløtt hos gjengen i MSL. De er en særdeles foroverlent gjeng med en nytenkende og smart tilnærming til PR-faget. Ved å komplettere kundeleveransene med min kompetanse på kjøpt media er ambisjonen at byrået skal stå seg enda sterkere, sier Magnusen.

Han blir senior kommunikasjonsrådgiver i PR-byrået.

- Thomas sin kompentanse særlig innen datadrevet digital kommunikasjon blir stadig viktigere i virksomheters omdømmearbeid, sier Aaneland.

Les også: Norsk medtech-selskap velger MSL: - Pandemien har gjort produktet hyperrelevant