Designbyrået Neue, som er en del av selskapet Oceans, henter inn fire nye ansatte til tross for en uoversiktlig tid i annerledesåret 2020. Byråleder Behnam Farazollahi forteller at målet er å bli en tydeligere helhetspartner for merkevarer som vil bruke design og teknologi til å skape differensierende opplevelser.
 
- Gjengen som nå kommer inn har lang erfaring fra digitale miljøer som Bekk, Jimmy Royal, Bakken & Bæck og Hyper. De vil gjøre oss til en kompakt partner som kombinerer strategi, design og teknologi på nye måter, sier Farazollahi.
 
De fire nyansettelsene er Per Olav Walmann, Lillian Ayla Ersoy, Caroline Solheim og Aina Nordhagen. Farazollahi mener disse vil tilføre mer spisskompetanse på digitale merkevareopplevelser til byrået, som også vil komme resten av Oceans til gode.
 
- Identitetsdesign og teknologi blir vikigere for hvordan vi som forbrukere relaterer til merkevarene rundt oss. Vi ønsker å flette disse to delene for å skape løsninger som oppleves nytt og engasjerende, sier han.
 
Byrålederen mener at stadig flere ser verdien av brukeropplevelser som skiller seg ut, og som utvider eller forsterker assosiasjonene til merkevaren. Selskapet venter videre å vokse med ytterligere fire til fem ansatte på designsiden.

Ingen nedleggelse
De fire nyansettelsene i Neue har til sammen utgjort Los Labs, en digital tjenesteutviklingsavdeling i Los & Co. Begge selskapene befinner seg under Oceans-paraplyen.
 
- Vi flytter avdelingen fra Los & Co til Neue og bytter navn, forteller styreleder i Los & Co, Jan Christian Fosseidbråten.
 
Dette betyr at Los Labs ikke lenger har noen ansatte. Styrelederen vil ikke kalle flyttingen av ansatte som en nedleggelse av den digitale avdelingen, men heller en omorganisering som et proaktivt grep. Han forteller at de nå jobber mer som et konsern.
 
- Labs-gjengen hadde vel så utfyllende kompetanse med Neue. Vi flytter derfor hele gjengen over dit, sier han.
 
Unik kombinasjon
Nyansatte Walmann forteller at de ser mange merkevarer slite med å foredle og formidle den røde tråden fra et merkevarekonsept og helt ut til digitale brukeropplevelser.
 
- Med den nye satsningen ønsker vi å bidra til at våre samarbeidspartnere kommuniserer klarere og mer helhetlig, på en måte som begeistrer på alle møtepunkter, sier han.
 
- Vi mener vi har en unik kombinasjon av strategisk merkevareforståelse, sterkt fokus på estetikk som differensiator og digital brukeropplevelse som det viktigste elementet i merkevareopplevelsen, avslutter Walmann.