Design- og teknologiselskapet Making Waves, som er en del av byrånettverket North Alliance (NoA), har ansatt Camilla Berg Lohne og Hanne Vaage-Gnilka. Begge blir en del av selskapets satsning på ehandel og bærekraftige, digitale forretningsmodeller.

- Jeg valgte å gå til Making Waves fordi de jobber i tverrfaglige teams som kombinerer data, design og teknologi med et sterkt brukerfokus og fordi jeg synes at business design kombinert med dataanalyse som metode for forretningsutvikling er svært spennende, sier Vaage-Gnilka.

Hun går inn i en stilling som forretningsanalytiker og -rådgiver, og vil legge vekt på datadrevet strategi og businessdesign. Hun har de siste fem årene arbeidet i München som senior digitalrådgiver i markedsføringsbyrået Iris Worldwide og som konsulent i KPMG Consulting.

Berg Lohne går inn i en stilling som prosjektleder og rådgiver, og vil lede team innen Making Waves’ storsatsning på digital tjenesteutvikling og ehandel. Hun har mange års erfaring og har hatt en nøkkelrolle som produkteier i Norwegian, der hun var ansvarlig for å sikre forretningsverdi og konvertering innen ehandel-tjenester og digital innovasjon.

- For å kunne lykkes i et marked i stadig endring både for oss og kundene våre er det essensielt å utvikle mennesker og forretning samtidig. Jeg valgte Making Waves og NoA fordi jeg ønsker å jobbe med digital innovasjon og produktutvikling i et helhetlig perspektiv og på den måten skape verdi for kundene, sier Berg Lohne.

Kristine Bjørnstad, daglig leder i Making Waves Norge, er stolt av nyansettelsene sine.

- Vi ser at det viktigste i norsk næringsliv akkurat nå er at utvikle tjenester som svarer til forbrukernes forventninger, noe de fleste bedrifter trenger hjelp med for å lykkes. Dette kaller vi teknologiopplevelsesgapet, og det er nettopp profiler som Hanne og Camilla som skal hjelpe våre kunder løse denne utfordringen, sier Bjørnstad.

Hun påpeker at COVID-19 øker presset for å lykkes digitalt.

- Vi har for lengst vendt oss til at alle tjenester skal fungere minst like godt digitalt, og brukeropplevelsen i norsk næringsliv blir sammenlignet med de beste globale aktørene. Koronakrisen gjør at kappløpet for å tette teknologi-opplevelsesgapet drar seg til, sier Bjørnstad.