Klaus Axelsen blir data- og analysesjef i det nye selskapet Try Pearl, som er reklamekonsernets nye satsing på e-handel og markedsføring.

- I følge Den store annonsør rapporten til Anfo synes nesten syv av ti annonsører det er vanskelig å utnytte dataene man sitter på, dette tar vi nå tak i og ansetter en av landets fremste dataanalytikere, sier administrerende direktør i Try Pearl, Kaare Øystein Trædal.

Les mer: Enorme datamengder gir norske annonsører hodepine

Axelsen har flere års erfaring med utvikling av analysetjenester for kundedialog og markedsføring. Han har blant annet bygget opp og drevet egen virksomhet, Delivermore, som ble solgt til Bas Kommunikasjon i 2017. Axelsen har tidligere også jobbet i Experian, sist som Head of Consumer Insight

- Det er utrolig spennende å bli en del av et så kompetent og tverrfaglig miljø i Try Pearl.  Vi trenger et selskap som kan jobbe på tvers av siloene mellom markedsføring og IT, og der ser jeg frem til å bidra. Det skal virkelig bli gøy å bidra til smart bruk av data og analyse for å gi kundene våre et fortrinn for å gjøre smarte valg for fremtiden og styrke seg på kundedialog, sier Axelsen.

Målet er å bli det ledende datadravne miljøet i Norge, forteller Trædal.

- Med vår egen kapasitet, sammen med IT- tyngden til Pearl Group og det kreative miljøet som finnes på Try-huset, har vi gode forutsetninger for å lykkes med dette. Men alt handler om at de beste folkene vil jobbe hos oss, som Klaus Axelsen.

Les mer: Try danner nytt selskap - vil bryte ned siloene mellom salg, reklame og IT