Forsvaret styrker seg digitalt, både med nyansettelser og ny forside. Onsdag morgen lanseres Forsvarets nye nettsider, og forsvarets mediesenter henter inn Kristine Hellesland som blir leder for digital kommunikasjonsavdeling og digital redaktør Hege Svanes.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på hverdagen i FMS  og føler meg heldig som får bidra inn i et faglig sterkt miljø med mange spennende utfordringer og oppgaver, sier Hellesland som kommer fra VG.

Hellesland har blant annet vært prosjektleder og podkastvert i VG.

- Nå jobben begynner
Digital redaktør Hege Svanes kommer fra Universitetet i Oslo og stillingen som seniorrådgiver kommunikasjon.

- Det føles litt som å komme til dekket bord å begynne i jobben som digital redaktør for Forsvaret.no, med et splitter nytt nettsted og ny og forbedret brukergrensesnitt for redigering og forvaltning. Samtidig vet jeg at det er jo nå den egentlige jobben begynner, med å få på plass et godt forvaltningsregime for innholdet, sier Svanes.

Svanes sier de nye nettsidene åpner for spennende muligheter innen digital historiefortelling.

- Forsvaret har både de flinke folkene, sterke historier og masse flott foto- og videomateriale å jobbe med. Jeg gleder meg til å bidra i arbeidet med å formidle alt Forsvarets står for i våre digitale flater, fortsetter Svanes.

- Vi skal vise hva Forsvaret gjør
Forsvaret.no er Forsvarets viktigste eksterne digitale kanal, og svært viktig for Forsvarets rekrutteringsmålgrupper.

- Vi skal vise befolkningen hva Forsvaret gjør, og hvorfor vi gjør det. Nettsidene våre er en svært viktig kanal for flere av våre målgrupper fra sesjon til førstegangstjeneste, utdanning og ledige stillinger, sier prosjektleder Georg Austad ved Forsvarets mediesenter.

Arbeidet med de nye nettsidene har pågått siden mars 2019. Austad forteller at de har brukt mye tid på analyse og undersøkelser av brukernes behov i forkant.

- Målet vårt er at alt med de nye nettsidene skal bli bedre. Vi har måttet prioritere hva vi har tatt med oss av innhold for å få til dette. Sidene skal også bli sikrere, raskere og enklere for oss å vedlikeholde og videreutvikle på, sier Austad.

Prosjektgruppen ble ledet av Forsvarets mediesenter i samarbeid med Forsvarsmateriell IKT. Design og prototypetesting ble gjort i samarbeid med digitalbyrået Try Apt. Utvikling, prosjektrådgivning og brukertesting ble gjort i samarbeid med konsulentselskapet Bouvet. 

Laget ny løsning:

Utvikler Andreas Utkilen, UX-designer Stian Engrønningen, utvikler Eirik Måseidvåg og Prosjektleder Georg Austad har jobbet med nye forsvaret.no. Foto: Forsvarets mediesenter