Egmont People oppretter en ny avdeling som skal utvikle og produsere profildrevne innholdsformater for sosiale medier og strømmetjenester.

- Vi legger lista skyhøyt i alt vi gjør, ikke minst i rekruttering. Nå har vi fått med oss folk på laget som virkelig forstår utvikling og produksjon for de viktigste digitale kanalene, og som alle har dyp kompetanse på å bygge betydningsfulle merkevarer gjennom innhold som folk elsker, sier leder for kommersiell innovasjon Karine Thyness i Egmont People.

Lise Rønneberg har bakgrunn fra blant annet Monster Entertainment og Splay One, og har fått rollen som utviklingssjef i den nye satsingen.

– Profil- og historiedrevet innhold er ikke lenger bare det innholdet som står sterkest på de sosiale plattformene, men også for TV-kanalene og strømmetjenestene er dette blitt utrolig viktig og ettertraktet innhold. Vi har også dyp innsikt på definerte målgrupper, og dette i kombinasjon gjør at vi kan levere svært treffsikkert på utvikling og produksjon, sier hun.

Egmont People har også fått på plass ansvarlig produsent Henrik Hildre, produksjonsleder Gabriel Bjørge og videoprodusentene Emilie Retzius og Christer Larsen.

Sammen har de vært med på å bygge opp NRK-merkevarene FlippKlipp og 4ETG på YouTube.

– Nordmenn ser enormt mye på YouTube, men vi skiller oss ut på én ting: Vi ser veldig mye på internasjonalt innhold, og lite på norsk. Og grunnen er at det rett og slett ikke finnes nok lokalt innhold, spesielt for seere over 18 år. Her skal vi dekke et behov, og vi skal hjelpe Peoples kunder å bygge posisjon, sier Henrik Hildre.

Han kommer sist fra rollen som programleder og produsent for 4ETG.

Christer Larsen er videoprodusent og VFX-artist, og har også selv over 600.000 abonnenter på sin egen YouTube-kanal PistolShrimps. Emilie Retzius har tidligere jobbet for både Shibsted og NRK med videoinnhold for sosiale og digitale plattformer.

- Vi har rigget opp et miljø med fokus på effektivitet og fleksibilitet. I dag er det utrolig viktig at merkevarer kommuniserer i takt med det som skjer i verden. Og når endringer i samfunnet skjer så fort som 2020 har vist oss, så er det et større behov enn noen gang for kreative miljøer som kan jobbe raskt og fleksibelt, sier produksjonsleder Gabriel Bjørge.