Erlend Ofte Arntsen fra Værøy i Nordland er ansatt som VGs neste USA-korrespondent. Arntsen kom til VG i 2011 og har de fem siste årene jobbet i Dagsorden, VGs avdeling for undersøkende journalistikk.

På nyåret reiser han til USA, og skal sammen med familien ha base i Austin, Texas. Derfra skal han reise til ulike deler av kontinentet, både for å dekke den politiske situasjonen i kjølvannet av valget og ikke minst for å speile utviklingen av det amerikanske samfunnet. 

- Vi er strålende fornøyd med at Erlend skal være VGs neste korrespondent i USA. Han han lang erfaring fra ulike deler av nyhetsjournalistikken, er en moderne historieforteller og har i tillegg en unik metodisk verktøykasse, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG.

Arntsen har blant annet vunnet SKUP-diplom sammen med Shazia Majid for arbeidet med UDs bistandskonsulenter. Arntsen har tidligere jobbet for TV 2, DN og Vårt Land. I tillegg har han rukket å skrive boka Fremmedkrigerne mens han jobbet i VG.

- I tillegg er Erlend en lun og klok person, som innbyr til tillit. Dette kombinert med en kritisk journalistisk tilnærming og en vilje til å jobbe hardt, gjør han til en meget dyktig journalist. Vi gleder oss til å få Erlend på plass i USA fra nyåret, sier Håndlykken.