Nikoline Mevassvik Haugen og Askild Matre Aasarød begynner i VG i prosjektstillinger for å jobbe med VGs lydjournalistikk fremover. 

- VGs storsatsning på lyd er ingenting annet enn imponerende, og jeg er veldig takknemlig for muligheten til å være kollegaer med noen av de aller flinkeste folka i bransjen. Jeg gleder meg både som lytter og nyansatt, sier Mevassvik Haugen.

Mevassvik Haugen kommer fra stillingen som podkastansarlig i Bauer Media, der hun har jobbet med noen av Norges største underholdningspodder. I tillegg har hun erfaring fra Rubicon.

- Vi er strålende fornøyd med å få Nikoline på plass i VGs podavdeling. Hun er noe så sjelden som en ung podkastveteran, og hun tar med seg masse verdifull erfaring og gode ideer inn i vår podsatsing. Hun skal jobbe med å lage god aktualitetsjournalistikk rettet mot unge lyttere, sier podkastsjef i VG, Helle Skjervold.

Matre Asarød har bakgrunn fra blant annet NRKs dokumentaravdeling, og med utvikling av podkaster for Morgenbladet og Nasjonalbiblioteket. 

- I VG avdekkes og graves det hele tiden frem så mange viktige og medrivende fortellinger. Det tror jeg gjør avisa til det det aller mest spennende stedet å få utvikle lydhistorier i Norge akkurat nå. Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å ta del i det, sier Matre Aasarød.

- Askild har solid erfaring med fortellende lydjournalistikk, og er en komplett spiller som løser alle fasene av podkast-produksjonen glimrende. Han har god teft for å identifisere hvilke saker som egner seg best for lyd, og fremover skal han være med å løfte frem VGs beste historier i podformat, sier Skjervold.