Try satser på kundereiser, data og CRM og henter Charlene Walkoff fra Bas Kommunikasjon. Walkoff blir ansvarlig for CRM i Try-huset.

Det er Try Pearl som skal ha ansvar for CRM-satsingen på huset og daglig leder Kaare Øystein Trædal ser frem til fortsettelsen.

- Undersøkelser fra norske annonsører viser at den største utfordringer med å få til gode kundereiser, CRM og 1:1 dialog er at tekniske løsninger ikke snakker sammen og at man ikke jobber godt nok på tvers av fagområder. I Try Pearl har vi kompetanse og erfaring med å jobbe godt på tvers av system og fag, derfor blir Charlene et viktig tilskudd for oss, sier Trædal.

Walkoff har jobbet i Netlife Dialog og Bas Kommunikasjon i snart ti år, og har over 12 års erfaring med digital markedsføring, sosiale medier, CRM og 1:1 kundedialog. 

- Godt innhold, kunnskap om kundene, dataforståelse og kreativitet er oppskriften for å lykkes med kundereise og CRM. CRM er nesten ikke lenger et dekkende begrep for dette fagfeltet, som har blitt så mye bredere de siste årene. Jeg ser frem til å lede prosjekter sammen med et stort lag av gode innholdsprodusenter, teknologer, analytikere og UX-designere i Try. Jeg vet det forventes prestasjoner i toppklassen når jeg går inn døren på Try-huset, men det gleder jeg meg bare til, sier Walkoff.