Det norske startup-selskapet Pickatale har knyttet til seg tidligere programleder Sarah Natasha Melbye som redaktør for satsingen på nye digitale barnebøker for privat- og skolemarkedet.

- Jeg tilbrakte hele min barndomstid på det fysiske biblioteket i Porsgrunn. Nå skal jeg være med på å forme et digitalt bibliotek som barn over hele Norge og verden kan ha glede av. Det blir en svært spennende reise, sier, Sarah Natasha Melbye, redaktør i Pickatale.

Pickatale er en lære-, lese- og lytteapp for barn med illustrasjoner og andre interaktive funksjoner. Tjenesten huser over 2000 barnebøker, lydbøker, hørespill og godnatt-historier i det norske, svenske, danske og britiske markedet.

- Med vår plattform ser vi at vi klarer å skape leseglede fordi vi kombinerer godt innhold og teknologi, det er viktig å være tilgjengelig der hvor barna er. Og enkel tilgang på innhold er avgjørende for å etablere gode lesevaner. Vi er derfor glade for at vi har etablert et godt samarbeid med forlagsbransjen i inn og utland, slik at vi sammen når flere unge lesere med godt og variert kvalitetsinnhold, sier Espen Viskjer, administrerende direktør i Pickatale.

Pickatale driver også egen forlagsvirksomhet der forfattere utgir bøker direkte på Pickatales digitale plattform, og det er denne satsingen Melbye skal styrke.

- Vi har store ambisjoner om å utvikle godt digitalt innhold både i Norge og internasjonalt, og vi ønsker å gi nye unge lesere tilgang til både nye og gamle forfattere, sier Espen Viskjer.

Sarah Natasha Melbye er for de fleste kjent som programleder i NRK og TV 2, men hun har også forlagsbakgrunn fra Strawberry Publishing. Nå jobber hun som selvstendig næringsdrivende, med oppdrag i både medie- og forlagsbransjen. 

Pickatale er en norsk startup fra 2013. Selskapet har i dag rundt 80 ansatte i Norge, Makedonia, Polen og Kina, og har etablert seg i det norske, svenske, danske, indiske og britiske markedet.