Tidligere Spoon-sjef, Fredrik Østbye, går til Optus og blir ny partner i digitalbyrået med kontorer i Lillestrøm og Bergen etter et lengre fravær fra byråbransjen.

- Optus har vist allerede i oppstarten at de kan kjempe mot de beste. Kundene er veldig fornøyde og byrået er godt drevet, og jeg har virkelig tro på fremtiden i Optus. Jeg har sett frem til tett samarbeid med andre, og lukten av byråjobben gjør meg veldig ivrig, sier Østbye.

Han forteller at han for ett års tid siden begynte å ønske seg et comeback i byråverdenen etter at han ufrivillig måtte ta fatt på freelance-tilværelsen igjen, etter en kort periode som markedssjef i mobilselskapet Youteam, som gikk konkurs.

Les også: Østbye blir gründer i «annerledes» mobilselskap

- Da jeg ble ansatt der kjente jeg ikke til detaljene om økonomien der. Det ble en liten nedtur i karrieren, jeg var litt uheldig og hadde ekstremt uflaks. Det ble ikke den exiten av freelancingen som jeg hadde håpet på. Da ble det en ny runde med freelancing, og da ville jeg komme tilbake til byråsiden, sier han til Kampanje.

Han forteller at han etter flere år med arbeid på egenhånd var lysten på å jobbe med kollegaer igjen.

- Jeg er sosial, og merket at jeg trengte kolleger og et faglig og kreativt miljø med muligheter for personlig utvikling og samarbeid. Det var viktig for meg å finne et byrå som har klart seg godt til tross for nedstengningen i vår, og jeg vurderte mange før valget falt på Optus.

- Vi er heldige som har fått med oss Fredrik på laget, sier Abtin Rahmanian, daglig leder i Optus AS, før han fortsetter:

- Han kommer til å gi oss en boost når det kommer til å jobbe med større kunder, og spesielt kommer han til å bidra til å løfte våre kreative oppdrag.

Fredrik Østbye har lang og variert bakgrunn innen kreativ markedsføring. I Lillestrøm var han med å starte Nebbenfestivalen, og han har vært engasjert i LSK. Han har jobbet freelance som tekstforfatter, regissør og kreativ rådgiver, og drev blant annet markedsføring av Bislett Games flere år på rad.