Telia Norge har ansatt Ina Othilie Vikøren Ronæss i den nyopprettede stillingen som ansvarlig for bærekraft. Vikøren får ansvaret for å bidra til at selskapet når sine ambisiøse klima- og miljømål.

- Bærekraft er en stadig viktigere del av vår forretningsvirksomhet, og vi er veldig glade for å få Ina med på laget. Hun har solid erfaring med bærekraftsarbeid, og vil være en viktig ressurs for å sette retning på hva vi som selskap må fokusere på og hvilke aktiviteter og tiltak vi setter i gang i tiden fremover, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge i en pressemelding.

Telia Company har satt som mål å bli CO2-nøytral innen 2030 med null avfall gjennom hele verdikjeden. 

- Jeg er utrolig glad for å bli en del av Telia. Digitale løsninger spiller en nøkkelrolle for å begrense CO2-utslippene våre, og det å få komme hit samtidig som 5G-teknologien vil muliggjøre store skritt mot et positivt klima gjør dette til en vanvittig spennende reise, sier Ina Othilie Vikøren Ronæss i meldingen.

Vikøren kommer fra stillingen som bærekraftsleder for den svenske butikkjeden H&M, hvor hun hadde ansvaret for markedene i Norge og Island. Hun har tidligere jobbet tett på den norske startup-scenen, hatt ulike roller i Miljødirektoratet, Innovasjon Norge og WWF, i tillegg til å drive eget selskap der hun har konsultert selskaper i utviklingen av bærekraftige forretningsmodeller.