Hege Bellika Hansen (22) og Erlend Søraas (23) skal lete etter nye forretningsmodeller og inntektsstrømmer for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende i sommer.

- Vi leter hele tiden etter muligheter for å forbedre oss, slik at vi kan levere enda bedre produkter til våre lesere. Til tross for at vi er inne i en spesiell tid, tror vi at det også skaper rom for å tenke nytt. Vi er utrolig glade for å få inn to skarpe, unge mennesker som Hege og Erlend i sommer, sier daglig leder og økonomidirektør i Schibsted Kyst, Mari-Marthe Aamold. 

Hun har fått inn mer enn 200 søkere til praktikantstillingene, og hele prosessen har foregått via video.

Hege Bellika Hansen studerer statsvitenskap og medievitenskap ved UiO. Hun hadde ikke trodd at hennes søknad skulle gå helt til topps.

- Jeg jobber blant annet som journalist ved siden av studiene, i studentavisen Universitas. Jeg har blitt mer og mer interessert i nytenking de siste årene, og har et ønske om å jobbe i mediebransjen. Jeg så utlysningen og tenkte at dette var helt perfekt for meg. Jeg regnet med at mange kom til å tenke det samme, så jeg hadde veldig lave forventninger. At Schibsted Kyst har valgt meg føles helt uvirkelig, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Bellika Hansen. 

Erlend Søraas går siste året på Norges Handelshøyskole (NHH), og jobber som kunderådgiver i Fana Sparebank. 

- Jeg søkte fordi jeg synes problemstillingene mediehusene står overfor er utrolig interessante. Det er avgjørende å finne de gode løsningene, slik at mediebransjen kan fortsette å oppfylle sitt samfunnsoppdrag på en god måte – også i fremtiden. Jeg gleder meg til å lære mer om bransjen, og høste verdifulle erfaringer gjennom å jobbe sammen med alle de dyktige menneskene i Schibsted-konsernet. Jeg er ydmyk med tanke på at jeg har utkonkurrert så mange, og ser frem til en spennende og lærerik sommer, sier Søraas.