Medietilsynet har ansatt Anne Espelien som medieanalytiker og Marte Høiby som medieviter.

- Vi får stadig nye oppgaver innen analyse og mediemangfold, og er glade for å ha sikret oss to svært kvalifiserte medarbeidere, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding.

De skal jobbe i avdelingen for innsikt, analyse og kommunikasjon i Medietilsynet, som nå rommer 13 medarbeidere og ledes av Kristine Meek.

ؘ- Vi har søkt etter kandidater med veldig spesifikk kompetanse på et høyt nivå, og jeg er svært glad for at både Espelien og Høiby har takket ja til stillingene. De kommer til å bidra til å videreutvikle Medietilsynet som kompetansesenter på mediefeltet, sier avdelingsdirektør Kristine Meek.

Anne Espelien kommer fra stillingen som senior strategikonsulent i konsulentselskapet Igaidi. Før det jobbet hun flere år i Menon Economics som partner og teamleder.

- Jeg brenner for å skape innsikt basert på data og analyse. Digitalisering har ført til endringer i samfunnet som påvirker oss i stor grad. Jeg gleder meg til å få ta et videre dypdykk i konsekvensene dette har for dem som bruker mediene og mediebedriftene, sier Espelien.

Marte Høiby kommer fra stillingen som forsker og universitetslektor ved Institutt for journalistikk og mediefag ved Oslo Met, hvor hun også tok sin doktorgrad. Hun har tidligere jobbet som forskningsassistent ved Universitetet i Oslo og som kommunikasjonsrådgiver hos Norsk Folkehjelp.

- I forskningen har jeg vært opptatt av journalisters arbeidsvilkår og av mediemangfold, og da jeg så denne stillingen fristet det å kunne jobbe med fagfeltet mitt mer operasjonelt, sier Høiby.