Konsernsjef Jacob Schram presenterer i dag den nye konsernledelsen i Norwegian. Han legger om selskapet og oppretter blant annet den nye avdelingen Customer, som skal ha ansvaret for hele kundereisen. Denne avdelingen skal ledes av Christoffer Sundby, som tidligere har ledet Circle K i Norge.

Norwegians nye Customer-avdeling skal arbeide inn mot avdelingene Airline og Airline Ecosystem og levere produkter og tjenester til disse gjennom konsept og produktutvikling, merkevare og markedsføring, kundeaktivering og kundeservice.

- Ved å samle alt med kunder i én enhet får vi innsikt og kraft til innovasjon av smarte valg gjennom hele deres kundereise. Vi skal aldri gi slipp på det Norwegian har vært siden oppstarten, et folkelig selskap som tilbyr flyreiser med bra kvalitet til en god pris, sier Schram i en pressemelding.

Christoffer Sundby har bakgrunn fra Unicare, Circle K, Statoil Fuel & Retail, Statoil og McKinsey. Sundby er også verdensmester i seiling, og har fjerdeplass fra sommer-OL i Athen.

Han kjenner godt til den nye Norwegian-sjefen fra tiden i Circle K og det som tidligere het Statoil Fuel & Retail, som også har vært ledet av Jacob Schram.

Frem til 1. september ledes avdelingen av Kei Grieg Toyomasu som i dag er leder for Marketing og Digital Channels.

Den nyopprettede avdelingen Airline vil ha det fulle resultatansvaret for kjerneforretningen og skal ledes av briten Andrew Hodges.

Airline Ecosystem skal ha et fullt resultatansvar og skal drive fram nye forretningsmessige økosystem i forbindelse med kjernevirksomheten gjennom partneravtaler og nye kundeplattformer. Lederen av denne avdelingen er ikke på plass.