Nordic Entertainment Group (Nent Group) har ansatt Roberta Alenius som konserndirektør for selskapskommunikasjon. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Telia og har tidligere vært pressesjef og talsperson for den svenske regjeringen.

Nå blir hun en del av den utvidede ledergruppen i Viaplay- og TV3-eieren med base i Stockholm.

- Suksessen vår er bygd på å sikre oss de beste talentene i alle avdelinger av selskapet vårt. Roberta har en enestående merittliste når det kommer til å levere treffsikker og kreativ kommunikasjon på det høyeste nivået. Hennes evner, erfaring og lederskap vil være uvurderlig i utviklingen av Nent Groups globale posisjon som et ledende strømmeselskap, sier konsernsjef Anders Jensen i en pressemelding.

Tidligere i år ble det kjent at Nent Groups kommunikasjonssjef Tobias Gyhlénius melder overgang til Spotify. Arvtakeren til Gyhlénus vil rapportere til Roberta Alenius. 

- Jeg ser frem til å bli en del av Nent Group. Strømming endrer utsiktene for global underholdning og Nent Group er et selskap som er i forkant av denne bransjen. Jeg vil formidle Nent Groups unike historie på tvers av alle markeder, sier Alenus.

Hun begynner i stillingen 1. september.