Frøy Gudbrandsen har siden desember 2019 vært både sjefredaktør og politisk redaktør i Bergens Tidende. Nå har hun funnet sin etterfølger i Eirin Ekefjord.

- Eirin Eikefjord er en av landets beste skribenter, og en utrolig skarp analytiker og kommentator. Hun engasjerer, provoserer og begeistrer - og tør å utfordre i alle retninger. Internt i BT er hun en veldig respektert kollega, og jeg er utrolig glad for at hun har takket ja til jobben som politisk redaktør, sier Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende.  

Eikefjord begynte som sommervikar i Bergens Tidende i 2006, men har vært fast ansatt siden 2008. Hun har både vært forretningsutvikler og journalist, før hun i 2011 ble kommentator. 

At hun også har en master i rettsvitenskap fra Universitet i Bergen, mener Gudbrandsen er en styrke.

- Jeg brenner for meningsjournalistikk, og ser veldig frem til å være med å utforme denne journalistikken i BT videre, sammen med et veldig sterkt lag. Gruppen har et sterkt mangfold med tanke på politisk bakgrunn, kompetanse og erfaring. Jeg er priviligert som får lede en så dyktig og ambisiøs gjeng - og jeg ser også frem til å bli en del av redaktørkollegiet i BT, sier Eikefjord.