Karine Østtveit er ansatt som Chief Digital Officer (CDO) i Codan Forsikring. Hun har tilbragt de siste åtte årene i Dagbladet. Der har hun hatt en rekke lederjobber, både som avdelingsleder for kulturavdelingen, utgavesjef i Magasinet og de siste årene som magasinredaktør og Pluss-redaktør.

Denne våren avslutter hun også en en mastergrad i ledelse ved London School of Economics, og nå bytter hun bransje.

- For meg er forsikringsbransjen spennende fordi jeg mener det digitale potensialet er så stort. Bransjen står på terskelen til en utrolig spennende fase nå, i form av ytterligere digitalisering. Jeg gleder jeg meg til å bidra til digital endring og gode kundeløsninger i Codan og dermed ta markedsandeler og vokse i det norske markedet, sier Østtveit i en pressemelding.

Samtidig som hun gleder seg til å ta steget inn i ny bransje, synes hun det er trist å slutte i Dagbladet.

- Det er vemodig å forlate Dagbladet, for jeg har hatt det så utrolig fint her. Jeg har vært omgitt av flinke og veldig hyggelige folk, har fått så mange spennende muligheter – inkludert jobben med å lede Magasinet, som var drømmejobben min helt fra jeg var student. Å få være med på veksten til Pluss har også vært en fest, ikke minst opplevelsen av at hele konsernet har bidratt til å heie fram produktet. Men drømmer utvikler seg, og nå kjenner jeg på en skrekkblandet fryd over å få prøve meg på noe helt nytt, sier Østtveit.

Administrerende direktør Stefan Langva i Codan sier i meldingen at de har vært på jakt etter en digitaldirektør med nye perspektiver og erfaring fra andre bransjer.

– Det er særlig to ting som har vært viktig for meg. Det ene er å få på plass en person som har jobbet med digitale kundereiser i en kompleks organisasjon. Det andre er at jeg vil ha en sterk leder med som evner å jobbe godt med ulike team på tvers av organisasjonen. Her er Karine en svært god match og jeg gleder meg til hun begynner, sier han.